Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegségeket okozhatnak a lelki problémák?

Milyen betegségeket okozhatnak a lelki problémák?

Mára már köztudottá vált, hogy a betegségeknek lelki eredetű üzenetük is van. Ezért fontos a testünk mellett a lelkünket is ápolni, hogy meglegyen a harmónia. A több ideje gyötrő lelki problémák idővel átmehetnek fizikai problémába és megbetegíthetik a testet, ezzel is jelezve, hogy nincs minden rendben, sokszor van, hogy az ember nincs tudatában azzal, hogy mennyire súlyos lelki terheket cipel és, így a lélek kénytelen üzenni ezzel a testnek. Említésre méltó néhány betegség, amelyeket milyen lelki eredetű probléma okoz. Ilyen lehet a cukorbetegség is, amely szeretethiány miatt vagy a szeretet nem befogadása hatására jelentkezhet. A bőrbetegségek arra engednek következtetni, hogy az ember túlzárkózott, nem képes megnyílni és elfolyt minden érzelmet.

A daganatos betegségek a régi sérelmek elfojtása miatt és a lelkiismeret furdalás által keletkezhetnek. Az epekő lerakódott fájdalom és sérelmek miatt alakulhat ki. Vállpanaszok pedig túlterheltséget jelezhetnek. Ezeknek a lelki megbetegedéseknek az elkerülése végett jobban tesszük, ha nem stresszeljük magunkat és nem hordozok bizonyos érzelmeket, különösen negatív érzelmeket túl hosszú ideig, ha nem megy a feldolgozásuk egyedül, akkor mindenképpen érdemes szakértőhöz fordulni, nem szabad megvárni, míg a lélek soknak fogja érezni amit, cipel és kiadja a testi megbetegedések által. Ebben segíthet nekünk a meditáció és a jóga is, ami megnyugtatja és megtisztítja a lelket a negatív érzésektől. Így kiegyensúlyozottabb életet élhetünk és ezt sokáig is tehetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Laktózérzékenyen egy életen át: okozhat-e komplikációkat az ételérzékenység?

A laktózintolerancia legtöbbször krónikusnak számít, mivel az esetek nagy részében nem gyógyítható. Az érintetteknek ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük