Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegségek ellen kapnak a gyerekek védőoltást?

Milyen betegségek ellen kapnak a gyerekek védőoltást?

Ha már megszületett az újszülött kisbabánk, akkor nagyon fontos oda figyelni a rendszeres orvosi ellenőrzésekre illetve a szükséges védőoltások beadatásáról. A védőnők és az orvosok is felvilágosítják a szülőket milyen idős korban milyen védőoltás kötelező a gyermekünk számára.
A kötelező védőoltások közé tartozik a hepatitis B nevű injekció, amely a fertőző májbetegségektől óvja meg a gyermekünket. Ezt a védőoltást születéskor és az első év folyamán kapja meg a csecsemő. Ez a védőoltás a fertőző májgyulladás ellen védi meg a gyermeket, amely vírus a vérrel és más-más testnedvekkel közlekedik terjeszkedik a szervezetben.
A következő védőoltás ami nagyon fontos a gyermek számára az a Haemophilus Influenza baktérium elleni védőoltás. Ez a vírus az agy és annak rétegeit támadja, amely agyhártya gyulladáshoz vezethet. Ez a vírus tüsszentéssel vagy esetlegesen köhögéssel terjedhet.
A másik védőoltás az a diftéria, a szamárköhögés és a tetanusz ellen védi meg a gyermeket.
A diftéria olyan betegség amely fulladáshoz vezethet. Hétköznapi nyelven torokgyíknak is nevezik. A tetanuszt egy olyan méreg anyag okozza,amely spórákat termel. Nem fertőző de elkapható.
A szamárköhögés egy köhögést produkáló fertőző betegség. Ez olyan súlyos fertőzés amely miatt a gyermek nem vagy nagyon nehezen tud enni, inni és beszélni is a fájdalom miatt.
A védőoltások közé tartozik még a gyermekbénulás elleni védőoltás.Ez a betegség hányással, lázzal, köhögéssel és émelygéssel jár. Ha nagyon súlyos akkor maradandó bénulást is okozhat a gyermek számára.
A tuberkulózis elnevezésű védőoltást a csecsemők még az újszülött osztályon megkapják amely megvédi a gyermeket az agyhártyagyulladástól.
Végül az utolsók közé sorolhatjuk a mumpsz, a kanyaró és a rózsahimlő elleni védőoltásokat.
A kanyaró egy olyan fertőző betegség amely a legrosszabb esetben az agyat támadva maradandó károsodást okozhat.
A mumpsz a nyálmirigyek gyulladását okozza, amely átmeneti megsüketülést is okozhat.
Végül a rózsahimlő normál esetben nem súlyos betegség de ízületi gyulladást és fájdalmakat is okozhat. köhögéssel és tüsszentéssel terjedhet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük