Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a depresszió?

Milyen betegség a depresszió?

A depresszió, napjainkban már már népbetegségnek számít, az egyik leggyakoribb pszichiátriai zavarok közé tartozik.
A depresszióban szenvedő ember kedvetlen, hangulatváltozásai a külvilág felé is feltűnnek, ingadoznak, tünetei nem múlnak el pár nap alatt, hanem tartósan fennállnak.
Negatív énkép, pesszimista hozzáállás jellemzi a mindennapi élettevékenység során.
Sokkal fáradékonyabb, mint általában, csökken az energiája, az érdeklődése beszűkült, magába forduló és elzárkózik a külvilág elől.
Alvási problémák jelentkeznek, a párkapcsolatban élő depressziós emberek libidója csökken, szexuális életükben problémák merülnek fel.
Ahogyan a depresszió kezeletlen marad, lassan az ember külseje is megváltozik, elhanyagolt lesz, nem fordít annyi figyelmet a megjelenésére, ápolatlanság, hanyagság benyomását keltheti.
Fontos, hogy szakorvoshoz forduljon, ha önmaga nem rendelkezik betegségtudattal, nem érzi magán a negatív változást, akkor közeli hozzátartozó bevonása szükséges.
A depressziót speciális gyógyszerekkel, terápiás módszerekkel gyógyítják, amelyeket nem lehet megszakítani vagy abbahagyni, szükséges a teljes gyógyulás időtartamáig kezelni a beteget és megelőzés céljából állapotfenntartó kontrollvizsgálatokon megjelenni.
A depresszió magával vonhat sok testi betegséget is, ezért fontos a mielőbbi felismerés és a terápia megkezdése.
Bizonyos esetekben ( haláleset, trauma stb. ) a depresszív tünetek teljesen elfogadottak, probléma akkor kezdődik, ha ez hosszabb idő múlva is fennáll és a mindennapi tevékenységet negatívan befolyásolja.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bölcsőhalál

Ez a betegség az egy évnél fiatalabb csecsemőknél fordulhat elő . Sajnos ennek a kornak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük