Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség az alacsony vérnyomás?

Milyen betegség az alacsony vérnyomás?

Az alacsony vérnyomás fiatal nők körében jellemző általában, de bárkinél jelentkezhet. Az alacsony vérnyomás szintén lehetséges, hogy genetikailag örökölhető, inkább az alacsonyabb testsúlyú nők körében jellemző.
Az alacsony vérnyomás egyes esetekben teljesen tünetmentes ilyenkor nincs szükség semmilyen orvosi kezelésre, viszont terhességnél és számos más alkalommal nem árt megemlíteni a kezelőorvosnak. A krónikus alacsony vérnyomás az agyi funkciókat károsítja ezzel eléggé megnehezíti a beteg életét. A fő tünetei a fáradékonyság és a csökkent szellemi terhelhetőség, koncentrálás képességének csökkenése. A reggeli ébredés nehézkessé válik, és tovább tart, mint akinek megfelelő a vérnyomása, gyakori a szédülés jelentkezése is. A beteg végtagjai, kezei, lábai gyakran hideggé válnak a nem megfelelő vérkeringés miatt és nehezebben viseli a hideget. Ez az állapot veszélyeztetheti a beteget mind a munkavégzése, mind pedig a mindennapjaiban, mivel gyakori a szédülés és a fáradékonyság csak kellő körültekintéssel ajánlatos ilyenkor a gépjármű vezetése. A betegséget vérnyomásmérő berendezéssel folyamatosan ellenőrizni kell.
A kezelésére az általános tanácsokat szokták javasolni ilyen például a sportolás, a sporttevékenységek közül a legmegfelelőbb forma a kocogás és a futás. A kellő mennyiségű folyadékfogyasztás is hat a vérnyomás növekedésére. Erre a célra a legalkalmasabbak az ásványvizek, melyekből 2,5 liter fogyasztása javasolt. Konkrét gyógyszeres terápia még nincs rá ezért a fenti módszerek betartása is szükséges esetleges gyógyszer alkalmazása mellett.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amit az eboláról tudni érdemes

Ebola. Az utóbbi időben ez a szó tartja rettegésben a világot, pánikot okozva mindenütt, ahol …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük