Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a magas koleszterinszint?

Milyen betegség a magas koleszterinszint?

A koleszterin szintet évente, félévente nézetni kell, mert amikor a tünetek jelentkeznek az orvosok véleménye szerint akkor már késő. A koleszterin szint növekedése nincs korhoz kötve.

A koleszterinszint viszont tud nagyon alacsony is lenni.

A koleszterinszintünk tőlünk függ, a dohányzástól, alkohol fogyasztástól, az étkezéstől, az életünktől, a mozgásunktól, valamint a vércukor szintünktől.

Annál nem alakul ki magas koleszterinszint, aki rendszeresen mozog, igénybe veszi a testét, fizikai munkát végez, nem dohányzik, nem alkoholizál, rendesen táplálkozik, illetve egészségesen.

A magas koleszterinszint népbetegség, valamint örökölhető is, tehát ha a családban előfordul, akkor folyamatosan figyelni kell.

Milyen természetes gyógymódja van a betegségnek?

Homeopátiás kezelés, mely kíméli a májat. A magas koleszterinszintet lehet gyógyítani.

Az orvosok többsége azt mondja, hogy a magas koleszterinszint nem betegség, hanem egy állapot.

Az epét kell rendszeresen üríteni, vagyis az epehólyagból távozzon az epe, minimum naponta kétszer, mert ebben az esetben a koleszterinszintünk megfelelő. Hogyan ürítsük az epét? A legjobb ürítést segítő ételek a zsírosabb ételek, mint például a szalonna. De napjainkban segíti az ürítést a sok müzli fogyasztás, illetve az olaj fogyasztása étkezés előtt, ezek mind szívbarátok.

Megfelelő táplálkozással 10-20%-kal csökkenthető a koleszterinszint, de ha nagyon magas ez a szint, akkor sajnos valószínűleg már élete végéig szednie kellesz a koleszterinszintjére felírt gyógyszert.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Laktózérzékenyen egy életen át: okozhat-e komplikációkat az ételérzékenység?

A laktózintolerancia legtöbbször krónikusnak számít, mivel az esetek nagy részében nem gyógyítható. Az érintetteknek ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük