Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a korpásodás?

Milyen betegség a korpásodás?

A korpásodás a fejbőr gyulladásos megbetegedése. Általában hormonális hatás áll a háttérben, bármely életkorban felléphet ez a betegség.
A korpásodás kialakulásának lehet akut vagy krónikus formája is. Okai általában genetikai okokra vezethető vissza. Befolyásolja a táplálkozási szokások, a stressz és a fertőzések is, sőt a szobák páratartalma is amelyben tartózkodunk nap hosszat.
A korpásodás tüneteihez tartozik a fejbőr viszketése, egyes esetekben már a korpa megjelenése előtt jelentkezhet a viszketés. A tüneteket döntően meghatározza, hogy az egyén milyen sampont, hajszeszt és hajbalzsamot használ. Befolyásoló tényezők még a hajhabok, lakkok és zselék sőt még a hajfestékek használata is. Súlyosabb esetben bármilyen hihetetlen érintett lehet az arc és akár a test többi hajlati része is. A betegséggel, ha nem segít semmilyen gyógyszertári sampon fel kell keresni bőrgyógyászt és bármilyen kellemetlen is tőle kell további segítséget, útmutatót kérni a teendőinkről és a megfelelő kezelés alkalmazásáról.
A samponok között a kátrány-, a kén-, a cink- és a szeléntartalmúak a legjobbak e betegség kezelésére hisz fertőtlenítő hatással rendelkeznek és elősegítik a fejbőr szarusodási ütemét.
A megelőzés nagyon fontos és a legfontosabb a sampon használata hajmosásnál. A gyakoriság elég nehéz kérdés, a samponok általában a napi használat javasolt, de ez gátolja a fej saját regenerálódását. A legmegfelelőbb ha a haj zsírosodásától függően heti kettő és négy hajmosást eszközölünk. Arra mindenképpen figyelni kell, hogy a hajmosás során a sampon kellően mossuk le.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Laktózérzékenyen egy életen át: okozhat-e komplikációkat az ételérzékenység?

A laktózintolerancia legtöbbször krónikusnak számít, mivel az esetek nagy részében nem gyógyítható. Az érintetteknek ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük