Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a húgyúti fertőzés ?

Milyen betegség a húgyúti fertőzés ?

A húgyúti rendszer betegségei (gennyvizelés, vesemedence-gyulladás, hólyaghurut). A vese és a hólyag betegségei néha heves lefolyásúak, magas, szabálytalan lázzal. Máskor viszont a fertőzést csak véletlenül fedezik fel valamely szűrővizsgálat alkalmával, amikor a gyermeknek nincs is semmi panasza. Nagyobb gyermekek néha arról panaszkodnak, hogy a vizelés égő érzést vált ki a húgycsövükben, de legtöbbször semmi jel nincs, ami a húgyutakra terelné a figyelmet. a húgyúti fertőzések gyakoribbak lányoknál, leginkább az első két életévben.

Azonnali orvosi kezelésre van szükség, amely rendszerint segít is. Ha a gyermeknek kideríthető ok nélkül magas láza van, okvetlenül vizeletvizsgálatot kell végeztetni. Hasonló módon kell eljárni, ha néhány napnál tovább tart a magas láz (valamilyen hűléses betegség esetén még akkor is, ha hurutos állapot vagy torok gyulladás indoklója a lázat, ugyanis a test más részén kezdődő betegség átterjedhet a húgyutakra és ez is fenntarthatja a lázat).

Ha sok genny van a vizeletben, akkor a vizelet zavaros lesz, de kevés gennyet szabad szemmel nem tudunk felfedezni a vizeletben. Viszont az egészséges gyermek vizelete is lehet zavaros, különösen, miután már kihűlt, ilyenkor ugyanis a benne levő közönséges ásványi anyagok kicsapódása okozhatja a zavarodást. Így ránézésre nem tudjuk megállapítani a vizeletről, hogy kóros-e. Ha húgyúti betegség nem múlik el teljesen, vagy ha a gyermeknek ismételt húgyúti fertőzései vannak, az egész vizeleti rendszert alaposan meg kell vizsgáltatni. A húgyúti fertőzéseket hónapokig gondosan kell kezelni, és azután is még hosszú ideig ellenőrizni kell.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük