Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a halánték lebeny epilepszia ?

Milyen betegség a halánték lebeny epilepszia ?

Voltaképpen a gócos epilepszia körébe tartozik, de a rohamot a gyermek “megérzi”, különös hallucinációi támadnak. Van olyan beteg, aki nem görcsrohamot kap, hanem valamilyen különös cselekménysorozatot produkál. Teendők: Minden epilepsziában, a helyes és mielőbbi diagnózis érdekében nagyon fontos, hogy a roham eseményeit alaposan megfigyeljük és minden részletet a lehető legpontosabb közöljük az orvossal.

Ez sokkal fontosabb, mint a fejvesztett kapkodás, a minden áron való tenni akarás, amivel pillanatnyilag úgysem lehet segíteni a betegen. Maga a roham ha csak néhány percig tart, nem annyira veszélyes, mint amennyire ijesztő. Meg kell őriznünk a nyugalmunkat és meg kell figyelni, hogyan kezdődött a roham, melyik testrész rángatódzott, mennyi ideig tartott az egész eseménysor.

Nem szabad rángatódzó gyermek száját feszegetni, mert leharaphatja a jó szándékú segítőnek az ujját. Nem szabad vizet erőltetni a szájába, mert félrenyelheti és megfullad. Ha a gyermek magához tért, ajánlatos orvoshoz vinni, de azért általában nem szükséges úgynevezett esetkocsit kihívni, mert a görcs roham ritkán ismétlődik. Megelőzés: epilepsziás gyermek kerülje a megerőltető sportokat, mert a fokozott légzés rohamot provokálhat. Kerülje a hosszas napozást . Gyermekkorban ugyan fölösleges hangoztatni, mégis meg kell említeni, hogy szeszes ital görcsroham provokáló hatású. Gyógyítása: a kezelőorvos által előírt gyógyszert szedni kell kihagyás nélkül éveken keresztül. Még akkor is, ha közbejött más betegség miatt még egy sor más gyógyszert is szedni kell.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük