Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a fóbia és szorongás?

Milyen betegség a fóbia és szorongás?

Pánikzavar következtében pánikroham jön létre. A pánikroham általában tíz és harminc perc közé tehető folyamatos szorongás.
A szorongás tünetei a következők: heves szívdobogás, izzadás, remegés, mellkasi fájdalom, szédülés, hányinger, önkontroll elvesztése. A pánikroham megjelenése nem feltétlenül jelenti azt, hogy jelen van a pánikbetegség is.
A pánik betegség is, mint számos betegség szintén örökölhető, hisz azt a következtetést vonták le, hogy ötször nagyobb az esélye, hogy kialakuljon azok között a akiknél a rokonságban már van pánikbeteg. A pánik betegség sok esetben javulni kezd magától a negyvenes és ötvenes éveiben járó betegeknél. A betegség kialakulásának pszichológiai okai is lehetnek, mint például a kiskorra visszavezethető szorongás és a párkapcsolati függőség. Gyakran a szorongó betegek nem lépnek ki még akkor sem a kapcsolatukból, ha arra komoly okuk lenne annyira erős a függőséget éreznek a párjuk iránt, hogy az őket ért sérelmeket a kapcsolatuk alatt nem veszik figyelembe.
A pánikbetegséget gyógyszeres és pszichoterápiás kezelés együttesével lehet csak megfelelő módon kezelni. A gyógyszerek közül a hangulatjavítók és a nyugtatók rendelkeznek megfelelő hatással. A kezelést általában a páciensek kérik, ők mennek el orvoshoz így könnyebb a gyógyulás, hisz beismerik betegségüket. A pánikbetegségek következményei az életstílus minőségének fokozatos romlása és csökkenése. Amennyiben a beteg nem kap megfelelő kezelést felmerülhet benne akár az öngyilkosság gondolata is, vagy más függőséget okozó szerekhez nyúl.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük