Kezdőlap » Családi élet » Milyen az önzetlen szeretet?

Milyen az önzetlen szeretet?

Amikor a szeretetről beszélünk, ez sok mindent magába foglal. Ez az egy szó képes megváltoztatni embereket, életszemléletet, mert a szeretet csodákra képes.
Ha szeretünk valakit, azt többféleképpen tesszük. Szerelemből, barátilag, családtagjainkat, gyermekeinket. Mind mind más fajta szeretet, más tartalommal bír minden esetben.
Az önzetlen szeretet az egyetlen igaz szeretet. Nincsenek érdekek, nincs kötelék csak a tiszta, szívből jövő szeretet. Azért vagyunk a másikkal, mert szívből szeretjük, a gyerekünk iránt is önzetlen szeretetet érzünk , úgy érezzük az életünket is oda adnánk érte.
Egy párkapcsolatban az önzetlenség azt jelenti, hogy mindenünket megosszuk a másikkal, mindent megosztunk, vele vagyunk jóban és rosszban. Mindegy mit tesz vagy, hogy hogyan viselkedik elfogadjuk és önmagáért szeretjük.
Nem akarjuk önző módon magunk kedvére formálni, megváltoztatni. Szeretjük a belső tulajdonságait, értékeit.
Sajnos az életben nem mindenkinek adatik meg, hogy ilyen szeretetben éljen, ha mi érzünk így, legtöbbször csalódás a vége és a sok csalódás végül nehézzé teszi egy idő után, hogy megnyíljunk és befogadóak legyünk. Nehezen építjük fel a bizalmat és lehet, hogy éppen azzal, aki ezt nem érdemelné meg.
Gyermekeinkkel, szüleinkkel az a természetes ha önzetlen szereteten alapul a kapcsolat, ezt nem is kell nagyon elemezgetni. Segítjük egymást amiben tudjuk és mindig törekszünk a jó viszony megtartására. Viták természetesen előfordulnak, de nem lehetünk haragtartóak és igyekezzünk a konfliktusokat elsimítani.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan legyünk jó szülők, ha gyermekünk tízen nyolc éves lett?

Minden szülő eléri egyszer, hogy gyermeke betöltse a tizen nyolcadik élet évét. Vége a kamaszkornak …

1 hozzászólás

  1. Gyönyör Marietta

    Az én élettársam már nagyon jól bebizonyította hogy önzetlen szerelem amit irántam érez.
    Történt velünk egy rettentő nagy tragédia(nem akarom elmondása mert mindenki számára hihetetlen és borzongató lenne)amit senki nem hinné el.Emiatt a tragédia miatt bipoláris depresszióm lett(nézzetek utána)ami egyenlő a pokolban.Mind a két fél számára. Aki általi annak azért iszonyatosan aki végignézi annak iszonyú így látni a kedvesét.A “hosszú” évek amíg helyre nem áll az ember nem lehet elképzelni. Senkinek nem kívánom azt.De ott volt velem mindig és támaszom volt mindenben.Van 3 gyönyörű gyerekünk és én vagyok a világ legboldogabb nője.
    Nekem nem kell bizonyíték hogy szeret e.
    Ez az önzetlen SZERELEM!!!!!!!?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük