Kezdőlap » Ház karbantartás » Milyen az intelligens otthon?

Milyen az intelligens otthon?

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő intelligens házak gombnyomásra működnek. Az emberek kényelmét és a környezet védelmét szolgálják. A modern okos otthont (angolul: smart home) saját igényeinknek megfelelően vezérelhetjük. Egy ilyen otthon előnye, hogy biztonságos, energiatakarékos és automata.

Az irányítás lehetséges távirányítóval, számítógépről, mobiltelefonról vagy akár távoli internetkapcsolattal, így nyaralás vagy hosszabb távollét esetén is teljes mértékben ellenőrizhető a házunk.
Az intelligens otthont egy központi egység vezérli, amely többek között érzékeli a fényviszonyokat, hőmérsékletet, szélerőt, a levegő páratartalmát, és a mozgást. Ezekre a hatásokra automatikusan reagál annak megfelelően, ahogy be lett programozva. Az intelligens otthon a rendelkezésre álló hálózatra kötött eszközök működését képes összehangolni. Ilyen például a hőszivattyú, szellőztető, fűtésrendszer, napkollektor, napelem, árnyékolók, világítás, riasztó, tv és más szórakoztató rendszerek.
A gyártók törekednek a termékeik összehangolására, hogy a különböző típusok bármely okos-otthonban felhasználhatóak lehessenek, ezzel szolgálva az egyre növekvő piaci igényeket. Az iparág fellendülőben van és a piacra lépés lehetősége nyitott. A terjeszkedéssel egyre elérhetőbbek lesznek a központi vezérlésű high-tech otthonok. Egy alapcsomaghoz már akár kétszázezer forintért is hozzá lehet jutni. A cél nem a gazdagok kiszolgálása, hanem a praktikusság és a költséghatékonyság. Az újításoknak csak a fantázia szabhat határt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzük az időszakos nagyobb feladatokat a háztartásban?

A napi-heti időbeosztás mellett érdemes tekintettel lenni arra, hogy számos olyan háztartási, kerti munka adódik, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük