Kezdőlap » Betegségek » Milyen az az idült székrekedés

Milyen az az idült székrekedés

Idősebb vagy 2-3 éves kisgyereknél ez sokkal ritkábban fordul elő, mert étrendje változatos, eszik tejbedarát, főzeléket gyümölcsöt. Ha néhány esztendős kisgyereknél székrekedést tapasztalunk, ne kezdjünk kezelni, szóljunk az orvosnak, mert nem tudhatjuk biztosan, mi okozza. Bármilyen módon akarunk is segíteni a székrekedésen, egy a lényeg: kerüljük el, hogy a gyermeket a székelés túlságosan foglalkoztassa. Ne bocsátkozzunk vele komoly beszélgetésbe erről a kérdésről, ne hozzuk kapcsolatba kórokozókkal, egészségi állapotával, közérzetével.

Nem jó, ha ő is kezdi figyelni, hogy van-e széklete, és rajtunk se vegye észre, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítunk neki. Lehetőleg ne adjunk beöntést. Bármit is rendel az orvos – más étrend, gyógyszert, testmozgást -, a lehető legtermészetesebben, vidáman és könnyedén álljunk a dologhoz, ne kezdjünk hosszasan magyarázgatni a gyereknek, hogy miért ezt és miért azt, mert könnyen előfordulhat, hogy egy idő után mindig azt figyeli majd, nem beteg-e?

Ha a gyermek, aki különben egészséges, tartósan szorulásos időszakba kerül (természetesen, ha betegségnek bármi jele mutatkozik, mindenképpen orvosnak kell megmutatni), adjunk neki több gyümölcsöt vagy főzeléket, amelyiket szereti, akár naponta kétszer-háromszor is. Gyakran segít a narancslé, paradicsomlé. Gondoskodjunk róla, hogy a gyerek eleget mozogjon. A gyógyszerként adott ásványi eredetű olajok esetleg árthatnak a kisbabának; ha félrenyel belőle és egy része a légutakba kerül, tüdőgyulladást okozhat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen betegség az asztma?

Az asztma is, mint az allergia korunkban a legjellemzőbb népbetegség. Az asztma rohamokat okoz, amely …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük