Kezdőlap » Karácsony » Milyen ajándékot adjunk a váratlan vendégeknek?

Milyen ajándékot adjunk a váratlan vendégeknek?

Biztosan mindannyiunkkal előfordult már hasonló eset. Karácsony este van, békésen ünneplünk családunk körében: evés-ivás, csomagbontogatás, és egy váratlan csengetés. Amikor rég nem látott rokonaink, ismerőseink „éppen arra jártak és gondolták csak beköszönnek”. Ilyenkor természetesen illik beinvitálni őket, még ha a részükről tett „kedves gesztus” nem is annyira illendő. A másik ilyen kellemetlen, de elő-előforduló szituáció, amikor a nagy készülődés közepette mi magunk feledkezünk meg arról, hogy meghívtunk valakit. De mit tegyünk ilyen esetekben? Mégiscsak Karácsony van!
Praktikus és megnyugtató megoldás lehet, ha már az ünnepi sürgés-forgás kezdetén beszerzünk néhány univerzális ajándékot. A különböző szépségápolási termékcsomagok kifejezetten alkalmasak erre a célra, hiszen melyik nő ne örülne egy újabb parfümnek, tusfürdőnek vagy testápoló krémnek?
Ma már hatalmas választék van ezekből, kortól és nemtől függetlenül, sőt még a gyerekekre is gondolnak a gyártók. Ha egy-két üveg finom bort, netán tojáslikőrt is elraktározunk, férfi vendégeinknek is kedveskedhetünk majd. A különböző szórakoztató regények, vagy képes albumok szintén jó célt szolgálhatnak ilyen esetekben. Ha gyermek is érkezik a váratlanul betoppanókkal együtt, nem árt ha meg tudjuk lepni valami aprósággal. Egy kifestő könyv színes ceruzákkal vagy zsírkrétával, egy szép mesekönyv, netán egy plüssállat, biztosan nem okoz csalódást egy csöppségnek sem.
A lényeg, hogy ne essünk pánikba, ha véletlenül egy-két fővel többnek kell ajándékot adni, mint számítottuk. Gondoljunk arra, hogy milyen jóleshet a másiknak, ha még csak futólag is tér be hozzánk, ez a fajta kedvesség.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük