Kezdőlap » Karácsony » Milyen adventi naptárt tervezzünk?

Milyen adventi naptárt tervezzünk?

Milyen legyen a család adventi naptárja ez a legizgatóbb kérdés. Az elsődleges, hogy nagyon változatos legyenek benne a kis ajándékok és egy kicsit útaljon is valamelyest a karácsonyi ajándékokra is. Mindenkinek vannak bevált szokásai miből is készítse el. Vannak már előre legyártót adventi naptárak is melyek nem a legmegfelelőbbek, mert azok nem biztos, hogy utalnak az ajándékra, nem nagy változatosságok vannak benne kiszámíthatók, és egyhangúak.

Az a legjobb, ha varrunk egy alapot melyre minden évben felhasználható kis zsákocskákat, amelyekbe mindig mást tehetünk. Ahol családok vannak, és több a gyermek, ott célszerűbb több színben csinálni zsákocskákat és például egy napra lehet többet ráakasztani és azokat is megbeszélni kié melyik szín és így nem kell külön falat csinálni, ez így helytakarékos és praktikusabb is.
Mit tegyünk bele, ha nincs még meg a pontos ajándék és így nem tudunk rá utalásokat tenni? Tegyünk bele aprócska csokikat, cukorkákat, gumicukrokat, lehet például kisebb edésség zsákokat is csinálni, mint például a mazsolával teli, vagy sült almakarikákat. Ezeket a kisebb gyerekeknek nagyon ajánlatos és mindezt változaton tegyük meg.

Ha viszont még vagy már nincs otthon gyerek és a párjával szeretnének ilyesfajta ajándékokat örömöt okozni egymásnak, akkor a kis ajándékok mellé lehet tenni egy, két kis üzenetet, melyet tudatjuk a másik ember felé, hogy mennyire is szeresük egymást. Így tudjuk enyhíteni az izgalmakat a várakozásnak és a vissza számlásnak izgalmában. Legyen örömteli a várakozás is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük