Kezdőlap » Nyaralás » Milyen a miskolci kocsonyafesztivál?

Milyen a miskolci kocsonyafesztivál?

Miskolcon évről-évre februárban megrendezik a város tradicionális gasztronómiai fesztiválját, a kocsonyafesztivált. A fesztivál eredete már több mint 50 évre nyúlik vissza, mikor megszületett az a mondás, hogy „…pislog, mint miskolczi kocsonyában a béka…”
Erre a szállóigére alapozva a városvezetés 20 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy létrehoz egy fesztivált, aminek a miskolci kocsonya lesz a középpontjában, és mellé pedig a város gasztronómiai különlegességeit is bemutatja. Az első fesztiválok még nem voltak nagyobbak 10-15 árusnál, és egy színpadnál, mivel ennyi éppen elég volt a városból érkező érdeklődőknek, hogy megismerjék a valódi miskolci kocsonyát. Az évek elteltével a fesztivál egyre nagyobb lett, és 2014-re már Miskolc egész fő útján fog zajlani, és a város több pontján is, mint például a Diósgyőri várban, Miskolctapolcán, és Lillafüreden.
A fesztiválon a helyi kocsonyakülönlegességeken kívül szinte Magyarország összes házi főzésű kocsonyáját meg lehet kóstolni, a halas kocsonyától kezdve, a zöldséges kocsonyán át, a hagyományos sertéskocsonyáig. Természetesen az italkülönlegességek kedvelői sem maradnak szomjasan ezen a fesztiválon, mivel több helyi sörfőzőmester remekei várják az ide látogatókat. A fesztivált általában három naposra tervezik, és a két fő napon minden évben híres –neves magyar zenészek is fellépnek, köztük például a Hooligans, a Kowalsky meg a vega, és az Edda. A zenés rendezvények mellett még gyermekprogramok is vannak, de olyan szórakoztatóelemekkel is rendelkezik a fesztivál, mint például békajelmezbe öltözött emberek, és gólyalábasok. A fesztivál nagyságát mutatja, hogy az elmúlt évben több mint tízezren látogattak ki a miskolci kocsonyafesztiválra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük