Kezdőlap » Baba-mama » Milyen a jó szoptatós melltartó

Milyen a jó szoptatós melltartó

A szoptatós anyuka élete nem egyszerű. Egyszerre több feladatot is el kell látnia. Szerintem nem kell felsorolni mi mindent kell megtennie, mindamellett, hogy még a babáját is ellátja. Ehhez feltétlen szükség van egy kényelmes, praktikus, könnyen kezelhető melltartóra, hogy babáját azonnal tudja etetni.

A szoptatós melltartó kifejezetten kismamák életét megkönnyítendő eszköz. Kényelmes és könnyen kezelhető, amikor a baba megéhezik. Azonnali hozzáférést biztosít a mellbimbóhoz, a melltartó körülményes levétele nélkül.
A melltartó kiválasztásánál néhány dolgot érdemes figyelembe venni. A legfontosabb, hogy te, mint anya jól érezd magad a kiválasztott melltartóban. Mivel a babád táplálását szem előtt kell tartanod így ez nem az a helyzet ahol a fazon és a szín a legfontosabb. Már az utolsó trimeszterben érdemes megvenni a melltartót, ugyanis a mell mérete nem fog változni közvetlen a szülés után sem. Ezt nyugodtan hordhatod addig, amíg a mellek veszítenek az átmenetileg megnőtt méretükből. A nagyobb mellméretnél kényelmesebb lehet, ha a melltartópánt a háton keresztben használható. Figyeljünk oda a merevítőkre. Ha lehet ne válasszunk „bedrótozott” melltartót, mert nem csak kényelmetlen lehet, de blokkolhatja a tejtermelődést is. Meg kell fontolni az anyagát is. Nagyon fontos, hogy jó szellőző anyagból készüljön. Természetesen a legjobb választás a pamut lenne. Az egyik legfontosabb szempont a praktikusság. Legyen egy kézzel könnyen lecsatolható, mivel a másik kezedben a babádat tartod. Főleg az első babás anyukáknál lényeges ez. Legvégül, de nem utolsó sorban a méret. (Mert itt a méret is lényeg.) Ennek meghatározásához a mellbőség és a mell alatti méretet kell figyelembe venni. Az mell alatti méret a mérethez kell. A mellbőség pedig ahhoz kell, hogy meghatározzuk a kosárméretet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hordozás (gyerekhordó) eredete

A kötődő nevelés mint fogalom, a hétköznapokban a szeretetben, gondoskodásban nyilvánul meg, valójában ennél sokkal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük