Kezdőlap » Karrier » Milyen a jó önéletrajz?

Milyen a jó önéletrajz?

Először is, ha már végeztünk a tanulmányainkkal, vagy új állás után kutatunk, akkor az állásra való jelentkezéshez önéletrajzra lesz szükségünk. Fontos, hogy az önéletrajz kézzel írott legyen, ezt jobban szeretik a munkaadók, ehhez segítségképpen mintákat tudunk letölteni az internetről, figyeljünk rá, hogy népszerű modernkori önéletrajz amerikai stílusban íródik, ez azt jelenti, hogy először a hozzánk legközelebb eső időesemény szerint kezdjük el részletezni az egyes kategóriákat.

Ahhoz, hogy egy jó önéletrajzot írjunk, piszkozatot írjunk előtte, amit aztán többszöri átnézés, hibajavítás után írjunk az önéletrajznak szánt papírra, a legszebb írásunkkal.
Fontos, hogy a lapot először ceruza és vonalzó segítségével vonalazzuk meg, hogy az írásunk során egy sorban tudjunk maradni.

Az önéletrajzhoz csatolásképpen küldjük el a motivációs levelet, ha kérik, de a kísérőlevelet mindenféleképpen, ha nem kérik, akkor is!

Az önéletrajzban írjuk le a munkavégzéshez szükséges tulajdonságainkat, például: precíz, higgadt, tanulékony. Említsük meg továbbá, ha valamilyen iskolai-, vagy sporteseményen kiemelkedő eredményt értünk el, illetve az érettségi, vagy a szakmai vizsga során elért jó eredményeinket, továbbá a szakmai gyakorlatunkat. Ezt munkaadók is értékelni fogják.
Írjuk bele az elérhetőségeinket (lakcím, telefonszám, e-mail cím), amin a munkaadó válaszolni tud nekünk. Érdemes az önéletrajz végén is emlékeztetőül megemlíteni az elérhetőségeinket.
Önéletrajzunk során igyekezzünk kreatívak lenni, hiszen számos „sablon” önéletrajzot küldenek be az álláskeresők, így ha az önéletrajzunk már figyelemfelkeltő jelleggel bír, akkor már nyert ügyünk van.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Rippel fivérek

Koránt sem szokványos gyerekkoruk volt Rippel Feriéknek. “A játszótér egyik pingpongasztaláról ugráltak a másikra, s …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük