Kezdőlap » Családi élet » Mikre kell felkészülni egy szabadtéri bulira?

Mikre kell felkészülni egy szabadtéri bulira?

Nyáron nagyon kedveltek a szabadtéri rendezvények, melyek jóval hangulatosabbak a zárt kluboknál, emellett spirituálisabb élményt is nyújtanak, hiszen a természettel való eggyé válás lehetőségét kínálják fel. Ilyenkor is érdemes azonban résen lenni, és felkészülni a klubberekre leselkedő veszélyekre.

Bár első hallásra magával értetődőnek tűnhetnek, a felkészült partiarc nem veszi félvállról a következő népi bölcsességet: hajós illetve vízparti buli előtt vegyünk úszóleckét, erdős rendezvényeket megelőzően pedig oltassuk be magunkat kullancs ellen! Nem egy jóhiszemű klubber végezte már egy tó fenekén, illetve több Lyme kóros bulizót is számon tart a szakirodalom, akik nem az elvárható komolysággal kezelték az előttük álló éjszakát.

Eldugott, nomád terepen megrendezett partik megközelítéséhez jómódúak vegyék igénybe bennszülött serpák segítségét, kevésbé tehetősek frissítsék fel az általános iskolai tájékozódási futóversenyeken tanultak, és vigyék magukkal a környék részletes térképét. A teljesen kihalt, néptelen és töksötét terepen való eltévedés, majd az azt követő egész éjszakán át tartó egyre reménytelenebb bolyongás a legfittebb bulizók idegeit is képes felőrölni, főleg ha már nassoltak a bulira félretett különféle vegyszerekből. A helyzetet tovább súlyosbíthatja az erdő vad lakóival történő találkozás. Vadállatokkal való szembekerülés esetén a Spektrum tévén látottak az irányadóak. Átlag bulin természetesen nem ilyen éles a helyzet, de jobb felkészülni minden eshetőségre, ha felhőtlenül, kellemetlen események lehetőségének teljes kiiktatásával kívánjuk jól érezni magunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük