Kezdőlap » Családi élet » Mikor világosítsuk fel a kislányunkat?

Mikor világosítsuk fel a kislányunkat?

Egy anya életében előbb-utóbb eljön az a bizonyos pillanat, amikor le kell ülnie és el kell beszélgetnie kislányával a felnőtté válás folyamatáról, arról milyen változáson fog keresztül menni, mik lesznek a teendői és, felkészíteni a lelki nehézségekre. A mai világban a lányok előbb érnek, ezért kilenc, tíz éves korban jobb, ha már tudja így nem fogja váratlanul érni. Elég nehéz elfogadni, hogy a pici kislányunk már nem is olyan kicsi, de minél előbb túlesünk a beszélgetésen, annál előbb megkönnyebbülünk, hisz így felkészítettük a kislányt minden olyan eseményre, amely később akár nagy ijedséget és szégyenérzetet okozna benne.

Amikor úgy érezzük itt az ideje, akkor menjünk egy olyan helyre, ahol nyugodtan kettesben beszélhetünk erről vele, hisz biztos lesznek kérdései, melyet valószínű, hogy az apuka vagy a testvérek előtt nem biztos, hogy megmerne kérdezni és megválaszolatlanul maradna.

Ügyeljünk arra, hogy mindig őszintén válaszoljunk neki és tekintsük őt már érettnek arra, hogy ne a “gólya hozza a kisbaba” mesét mondjuk neki el, hisz azzal nem segítünk semmit, sőt inkább ártunk vele. A lelki részt is meséljük el, ha esetleg van rossz élményünk a szerelemmel kapcsolatban azt is elmesélhetjük, így ő is bizalommal fog fordulni bármilyen kis panasza is legyen, érezni fogja, hogy bennünk megbízhat és elmesél mindent. Ne legyünk türelmetlenek, ha esetleg minden nem ért meg elsőre, ez teljesen új dolog lesz számára, adjunk neki időt, hogy átgondolja, amit mondtunk és biztassuk, ha később is lesz ezzel kapcsolatba bármilyen kérdése mindig tegye fel és válaszolunk rá neki.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Idős apuka, egészséges gyerek?

A nőknek nem szabad túlságosan későn gyermeket világra hozni, a férfiak ezzel szemben akár 60 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük