Kezdőlap » Baba-mama » Mikor adjuk hírül a baba érkezését?

Mikor adjuk hírül a baba érkezését?

Hogy az ember kivel mikor közli a baba érkezését, az nagyban függ a közöttük fennálló kapcsolattól. Természetesnek tűnik, hogy a leendő apuka a lehető leghamarabb tudja meg a hírt. Ha nem is várakozik feltétlenül az anyukával a teszt fölött, az valószínű, hogy egy-két napon belül, esetleg valamilyen meglepetés vagy vacsora során megtudja a nagy hírt az anyukától. Ez nagyjából a terhesség 4-5. hete környékére tehető.

A 6-8. hét táján esedékes, hogy a leendő anyuka felkeresse a nőgyógyászát a terhesség igazolása érdekében, majd ezzel az igazolással a terhesgondozást végző védőnőt is megkeresse. Nagyobb városokban ez nem szokott problémát okozni, kisebb településeken azonban nagyon is lehet, hogy ismerőssel is összefutunk. Érdemes ügyelni rá, hogy a rokonok lehetőleg ne a szintén a védőnőnél járó szomszédtól tudják meg a hírt. Ez persze sokszor nehezen összeegyeztethető azzal a babonával, hogy a 12. hétig a szülők titkolni szokták a terhességet, mivel eddig a legnagyobb a vetélés lehetősége.
Ezért érdemes megfontolni, hogy a közvetlen család mikor szerezzen tudomást a helyzetről. Ezt sok esetben még a korábbi terhességek és tapasztalatok is befolyásolják. Lehet persze időzíteni különleges alkalmakra is, például karácsonyhoz, születésnaphoz, évfordulóhoz. Viszont nem célszerű a hírrel elvonnunk a figyelmet az ünnepeltről. Semmiképp ne jelentsük be a hírt esküvőn, eljegyzésen, hiszen ekkor a fiatal páron van a hangsúly. Nagyon jó ötlet lehet viszont egy kis fényképalbum összeállítása a közvetlen rokonok számára.

A barátok elképzelhető, hogy hamarabb szereznek tudomást a nagy hírről, hiszen feltűnő lehet, ha nem sörözünk együtt a társasággal egy nyári grillezésen például. Ilyen esetben kérjük őket, hogy kezeljék diszkréten a helyzetet, vagy a rokonokat is mielőbb értesítsük. Egész biztos, hogy örülni fognak!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hordozás (gyerekhordó) eredete

A kötődő nevelés mint fogalom, a hétköznapokban a szeretetben, gondoskodásban nyilvánul meg, valójában ennél sokkal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük