Kezdőlap » Film » Mik azok a síró angyalok?

Mik azok a síró angyalok?

A síró angyalok kitalált teremtmények. A BBC által sugárzott Doctor-Who sorozatban tűntek fel. Nagyon félelmetes szörnyek, amelyek mondjuk úgy, hogy a leghumánusabban ölnek. Nem megölik az embert, hanem néhány évtizeddel korábbra küldik vissza és az így felszabadult energiával táplálkoznak. A lényeg azonban be vannak zárva egy kvantumuniverzumba. Ez azt jelenti, hogy csak akkor élők, amikor nem nézik őket.

Amikor valaki figyeli őket, akkor szobrokká változnak. Igazából ez a leghatékonyabb védekező mechanizmus, mert senki sem tud megölni egy kőszobrot. Éppen ezért elpusztíthatatlanok. Egyes elméletek szerint az univerzum keletkezése óta léteznek. Ha nem kapnak energiát, akkor elveszthetik az arcukat, és csak így képesek elpusztulni. Ha már nagyon beteget, vagy az energiájuk végén járnak, akkor majdnem halottak, de meg tudja őket gyógyítani nagy mennyiségű radioaktív sugárzás. Ez történt a Doctor-Who ötödik évadjának egyik epizódjában, amikor egy régi város romjai alatt találtak néhány síró angyalt, ám azok az odaérkező hajó sugárzására életre keltek, és erőre kaptak.

Mivel csak akkor mozognak, ha nem nézik őket, így nem szabad pislogni sem, hiszen akkor egy időre csukva van a szemünk, és annyi idő alatt is képesek nagy távolságot megtenni, mert nagyon nagyon gyorsan tudnak mozogni. A sötétben sem lehet látni őket, így azzal szoktak előnyre szert tenni, hogy a villanyt befolyásolják, ki be kapcsolják. Egy módon lehet őket megállítani, ha elérjük, hogy egymásra nézzenek. Az angyalok ugyanis maguk elé tartott kézzel járnak, és csak akkor nem mozognak tovább, ha egymásra néznek, hiszen akkor kővé változnak, de így folyamatosan figyelik egymást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük