Kezdőlap » Lakberendezés » Mihez kezdjünk a rizslámpával?

Mihez kezdjünk a rizslámpával?

A rizslámpa egy rendkívül egyszerű konstrukció, épp ezért is kerül fillérekbe. Csak egy, a plafonról lelógó izzó kell hozzá, amire a gömb alakú búrát felerősíthetjük, és már kész is. A búra eredetileg csak fehérben volt kapható, majd megjelentek a színes változatok is, mostanra pedig már előrenyomott mintákkal rendelkezőket is lehet kapni. A papírt egy vékony, spirális drót tartja gömb alakban, a kialakítás viszont olyan, hogy lapos formában lehet tárolni, ezért nagyon hatékony a szállítása. Nem utolsó szempont, hogy nem is törékeny.
Az egyes gömbök önállóan is megállják a helyüket, ha kreatívan díszítjük őket, és ebben csak a lehetetlen szab szinte határt. Ami persze alapkövetelmény: annyira ne díszítsük túl, hogy az égő fényét túlságosan eltakarja, valamint túl súlyossá se tegyük például faágakkal vagy más nehezebb díszekkel, nehogy veszélyessé váljon. A legjobb választás a dekorálásra még mindig a papír, az ráadásul a fény egy részét legalább átengedi.
Olcsó és látványos partidekorációként is nagyszerűen teljesít,ebben az esetben dekoráljuk az egyes darabokat hasonló stílusban, vagy pedig használjunk díszítetlen, de különböző színű gömböket. Ha tematikus a rendezvény, akkor igazítsuk ahhoz, például használjunk olyan színű gömböket, mint a menyasszony virágcsokra vagy a torta színe. Helyezzük el különböző magasságban és szellősen a rizslámpákat, így anélkül tűnnek soknak, hogy elnyomnák a többi elemet a teremben. Szabadban is nagyszerűen működnek, használhatjuk kifejezetten hangulatvilágításként. Használjunk hozzá kültéri karácsonyfaégőket, akár különböző színűeket is, az eredmény különleges lesz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Skandináv stílus a lakásokban

Az ember stílusa rövid időn belül tud változni, ezzel együtt ízlésvilága, szokásai is. A lakberendezés …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük