Kezdőlap » Film » Miért zseniális film A Sötét lovag?

Miért zseniális film A Sötét lovag?

Christopher Nolan rendező egy olyan témához nyúlt, amelybe már többen belebuktak: az új, ő általa rendezett Batman-filmek sokkal realisztikusabbak bármelyik elődjénél, ez (is) teszi őket zseniálissá.

Nolan a már bevált sztárok sokaságát sorakoztatja fel filmjében, és a karakterek teljesen el vannak találva: Batman szerepében Christisn Bale-t láthatjuk, A gonosz Joker bőrébe pedig a már elhunyt Heath Ledger bújt. Elsősorban az ő alakítása pazar, a kritikusok is el voltak ájulva, nem hiába kapott poszthumusz Oscar-díjat.
A filmben Batman egy minden eddiginél okosabb és fifikásabb ellenséggel találja magát szembe, akinek a káosz és az anarchia a lételemei. Nagyot alakít a rendet csinálni akaró Harvey Dent szerepében Aaron Eckhardt is, aki azonban a film végére egy tragédia folytán negatív hős lesz.

Joker megannyi gonosztettel igyekszik bebizonyítani elsősorban Batmannek, hogy Gotham City lakosai nem érdemlik meg Batmant. Joker a helyi maffiával is szövetkezik céljai elérése érdekében, azonban őt nem érdekli a pénz. A filmben több, azóta legendássá vált mondat hangzik el, többek között Alfred, a komornyik (Michael Caine) és a cég alkalmazottja, Lucius Fox (Morgan Freeman) szájából.

Az utóbbi évek egyik legütősebb akciófilmje mindenképp Nolan zsenialitását dicséri, és a realisztikusabb történetszál pedig mindenképpen dicséretre méltó újítás a régebbi Batmanek természetfeletti erőkkel rendelkező fő gonoszai után. A film több mint 2 órán át szögezi oda a nézőt a képernyőhöz, és egy film számára ennél nagyobb dicséret nem is kell.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük