Kezdőlap » Nyaralás » Miért válasszuk Milano Marittimát utazási célnak?

Miért válasszuk Milano Marittimát utazási célnak?

Milano Marittima az Adriai –tenger partján fekszik, az egyik legelismertebb üdülőhelye Olaszországnak, sok jómódú család tölti itt szabadidejét, akár egész családdal, gyerekekkel.
Béke és nyugalom tölti be a helyet, számos csodálatos sétát tehetünk a napsütötte zöldellő parkokban, sétányokon, fenyőillattal befont sétánk alatt gondolataink kitisztulnak A közeli tenger ragyogóan tiszta vízében apró rákokat, halakat is láthatunk, őket a sirályok is igen kedvelik, bukórepüléssel vetik magukat a habokba, és büszkén szállnak a magasba megkaparintott kincsükkel.
A város közelében található Cervia, az „édes só” városa, neve valóban találó, hiszen az itt található só kémiai összetétele különleges, ugyanis kevésbé sós, mint más tengeri sóféle, mindenképpen érdemes vásárolni, és kipróbálni.

Milano Marittimában a legkedveltebb közlekedési eszköz a kerékpár, a közönséges kétkerekű, vagy a családi- négykerekű napfénytetővel. Ezeket szinte bárhol megtaláljuk, bérlése sem drága, és elvihetjük a gyerekeket is egy kis kalandra.

A tenger itt csodálatos, kimondottan gyerekeknek ajánlott, itt a víz nem mély, lapos homokos strand várja a pihenni vágyó családokat.

A 27 hektáros természetvédelmi parkját 1963-ban nyitották meg, hogy megmenthessék a veszélyeztetett fajokat, a természeti környezetet. Itt teljesen élvezhetjük a csendet, miközben felfedezzük a park apró és nagyobbacska lakóit: fácánokat, kacsákat, pávákat, lovakat, szarvasokat.

A Terme di Cervia klinikán különleges eljárásokat dolgoztak ki bizonyos tüdőbetegségek, gerincbetegségek, osteoarthritis, vagy a reuma kezelésére. Termálvizes medencéjükben kényeztethetjük fáradt testünket, vagy masszázsra, pakolásokra is bejelentkezhetünk.

Ha Milano Marittimában járunk, ne hagyjuk ki a varázslatos La Casa delle Farfalle-t, azaz a Pillangó Házat, ahol nagyon különleges pillangókkal találkozhatunk, és a zárt üvegházban a számos egzotikus növények és virágok dzsungelében tarka pillangók egész hadát tanulmányozhatjuk. Több száz trópusi lepke faj vidám táncában gyönyörködhetünk, de akadnak itt trópusi rovarfajok is, melyek színei lenyűgözők.

A Hotel Waldorf szállóban akár meg is szállhatunk közel 350 euróért, de itt gyakran adnak ki magánházakat, ezeket is érdemes felkutatni, de még időben kezdjünk hozzá.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük