Kezdőlap » Hardver » Miért kell több memória egy számítógépbe?

Miért kell több memória egy számítógépbe?

Mindig csak mondják, hogy ram, memória. Ebben és ebben a gépben ennyi, és ennyi van. De mi is igazából a memória? Miért kell az bele? Nagyon sokan nem tudják, hogy miért is kell egy számítógépbe memória, és konkrétan mit csinál. Nos, mindenki tudja, hogy a számítógépen az adatokat merevlemezeken tároljuk.

Ebben van minden, ami a számítógépen megtalálható. Zene, játék, minden egyes program, kép és videó. Igen ám, de ez nem úgy működik, hogy ha elindítok egy filmet, akkor az ott játszódik le. Nem. Akármit csinálunk a számítógépünkön, laptopunkon, akkor minden egyes adat, amit ugye bitekben számolunk, az adattároló egységről kiemelésre kerül, és a memóriába kerül, ahol a számítógép kezeli azt. Itt lesz lejátszva minden film, itt lesz megjelenítve minden egyes kép, vagy itt fog elfutni az összes irodai szoftverünk is ami a számítógépünkön megtalálható.

Éppen ezért kell minél több ram egy számítógépbe, mert minél több van benne, akkor egyszerre sokkal több programot, folyamatot tudunk kezelni, és nem kell majd várnunk arra, hogy bejöjjön egy-egy kép, vagy videó, vagy akármilyen program. Az sem mindegy, hogy mekkora sebességen pörög az a memória, mert minél nagyobb, annál jobb, hiszen akkor annál gyorsabban képes betölteni valamit a merevlemezről, és annál gyorsabban képes futtatni azokat a folyamatokat, így felhasználói élmény nagyban fokozódik, és nekünk sem kell sokkal többet várnunk arra, hogy kedvenc videóinkat megnézzünk akár online, akár offline, mert például a böngészőkben futtatott videók sebessége, minősége is nagyban függ a gépünkben található memória mennyiségétől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen eszköz a TP-LINK TL-WR740N-es router?

Ma már ugye mindenhol számítástechnika vesz körül minket. Már természetes, hogy akárhol vagyunk, mindig találunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük