Kezdőlap » Hardver » Miért kell hűtenünk laptopunkat?

Miért kell hűtenünk laptopunkat?

Azt mindenki nagyon jól tudja, hogy a számítógépek, így a laptopok is nagyon jó hűtést igényelnek, és nem csak a nyári nagyon meleg hónapokban. Ezt el kell felejteni, mert egy laptop minden hónapban, minden évszakban ugyanúgy dolgozik, és a munka során ugyanúgy hő szabadul fel, ami roncsolni tudja a számítógép hardvereit.

Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő legyen gépünk hűtése, mert ha ezt nem megfelelően állítjuk be, nem a megfelelő, legjobb technikát alkalmazzuk, akkor nagyon hamar túl melegedhet, és komoly károkat okozhat a gépen belül, és azt a pénztárcánk nem igazán szeretné. Leolvadhat a videokártya, vagy a processzor. Habár a modern kori számítógépek már úgy vannak programozva, hogy ha a hő elért egy kritikus szintet, akkor a gép automatikusan kikapcsoljon addig, ameddig a kellő hőmérsékletre nem hűl.

A legjobban úgy tudjuk hűteni a gépet természetesen, ha laptophűtőt veszünk, mert ezek folyamatosan nyomják a gépbe a hideg levegőt, és sokkal hamarabb távozik a szerkezetből a meleg, forró légtömeg, amely károsodást okozhat. Nem csak belül, de a külső borításon is károkat okozhat. A szalagkábel körül megolvaszthatja a műanyagot, vagy a ragasztás engedhet el tőle, nő a szalagkábelre gyakorolt nyomás és egy-egy kihajtáskor, vagy összecsukástól az könnyen elszakadhat, és az sem olcsó mulatság kicserélni.Nem árt tehát, ha laptopunknak a megfelelő hűtést adjuk, mert így mind a gépet meg tudjuk óvni a károsodástól, a pénztárcánkat pedig attól, hogy figyelmetlenség miatt plusz kiadásokat kelljen megejteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi is az az USB?

Mindennap találkozunk vele, de gondolom kevesen tudják, hogy a magyar neve: Univerzális soros busz. Hát …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük