Kezdőlap » Baba-mama » Miért jó hordozókendőt használni?

Miért jó hordozókendőt használni?

A hordozókendő nem új találmány, évezredek óta használják a nők, mivel ez teszi a lehető legkényelmesebbé a babával való helyváltoztatást. Ez persze nem jelenti azt, hogy kizárólagosan csakis jobb lehet, mint a babakocsi, csak azt, hogy mindkettő másra való, mindkettőnek megvannak a maguk előnye.
A hordozókendő a babakocsival szemben mindenesetre olcsó, ha van egy kis varrógépezős gyakorlatunk, akkor házilag is el lehet készíteni. Használatához egy kevés gyakorlatra van szükség, de miután a babát rögzítettük a mellkasunkon vagy a hátunkon, már alig van valami tennivaló, a kicsik a testközelség hatására elalszanak, a kicsit nagyobbak pedig élvezik a kilátást, miközben az anyuka mindkét keze szabadon marad. Ez megkönnyíti a bevásárlást, közlekedést, de a házimunka elvégzését és a kirándulást is, miközben biztosítja az intimitást, a közeli szülő-gyermek kapcsolatot. Hátránya, hogy ha az egész pici baba hozzászokik, hogy kizárólag hordozóban altatják, akkor később, nagyobb korában nehéz lesz erről leszoktatni.
Közlekedés szempontjából a hordozó kicsit melegebb időben a legjobb, télen körülményes megoldani, hogy a kabáton belül vagy kívül, de a babát melegen tartsuk. Erre a célra lehet találni speciális kabátot, vagy ha a kabáton kívülre kötjük a hordozót, akkor vásárolhatunk vagy varrhatunk a babát melegítő zsákot.
Nagy előnye, hogy a méret miatt könnyű közlekedni vele. Nem okoz problémát a boltok szűkös folyosóin közlekedni vele, cserébe viszont nem ad pakolási lehetőséget, a babaholmikat, pelenkázó kellékeket, illetve a bevásárlást saját erőből, táskában, szatyorban, hátizsákban kell cipelni. Ez viszont arra ösztönözheti az embert, hogy jobban átgondolja, valójában mire van szüksége.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan jelentkezik a terhesség?

A terhesség egy csodálatos időszak a a nők életében, ezt az időszakot vannak, akik nagyon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük