Kezdőlap » Hobbi » Miért jó dolog írni?

Miért jó dolog írni?

Az írás képességét a legideálisabb esetben az általános iskola alsó tagozatos osztályaiban sajátíthatjuk el. Egyes gyermekek már óvodában képesek az írásra, míg mások kicsit nehezebben, a későbbi években tanulják azt meg. Nem csak a helyesírás, hanem a helyes fogalmazás és értelmezhetőség is fontos, melyeknek elsajátítása még több nehézséget okozhat egy ember életében.

Ám csupán az írás képessége nem elegendő ahhoz, hogy valaki valóban jól tudjon írni. Mi is kell pontosan ehhez? A legfontosabb dolog az, hogy legyen az illetőnek érdeklődési köre, kedvenc témája, amiről valóban képes ódákat zengeni. Másodsorban fontos, hogy a témába illően tudjon megfogalmazni értelmes mondatokat, amiből összefüggő esszé születhet. Harmadrészt pedig figyelni kell, hogy objektíven, vagy adott esetben szubjektíven tudjon gondolkodni a témáról, kitartsa álláspontját, és pontosan vezesse végig gondolatmenetét. Ezen felül a kitűnő helyesírás már csak egy plusz ráadás lehet.

És hogy miért is jó írni? Valljuk be, nem mindenki szeret írni, de aki igen, annak rengeteg pluszt hozhat eme hobbija. Az írás segít a már meglévő fogalmazási képesség fejlesztésében, a helyesírás-készség javításában. Örömet adhat – főleg ha a kedvenc témájáról ír az illető –, valamint nem utolsó sorban kikapcsol. Igen, az írásnak valóban van egy ilyen funkciója, miszerint az ember kipihenheti magát közben. Ha a gondolatok szárnyalnak, a toll – vagy az írógép – kattog, a szavak mondatokat alkotnak, így értelmet nyernek… ezek mind-mind kikapcsolódás érzetet kelthetnek az emberben. Ha valami bántja, nyomasztja a potenciális írót, vagy ha épp majd’ kicsattan a boldogságtól, jó dolog, ha ezt valakinek elmondhatja. De mi van akkor, ha nincs közelben senki? Ilyenkor jön jól a fogalmazás! Az írásunk a legjobb pszichológusunk és hallgatóságunk! Tehát tollat a kézbe!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük