Kezdőlap » dioptriás napszemüveg » Miért jó a dioptriás napszemüveg?

Miért jó a dioptriás napszemüveg?

Az utcán sétálva minden második ember napszemüveget visel. Van aki így szeretne elbújni a világ elől, mondhatjuk úgy is, hogy felveszi a láthatatlanság szemüvegét, míg mások a káros sugarak ellen védik szemüket.

Ha valakinek dioptriás lencsével rendelkező szemüveget kell viselnie, jóval nehezebb megfelelő napszemüveget választania. Két lehetősége van csupán: az egyik, hogy kontaktlencsét vásárol, amellyel bármely napszemüveg használható; a másik, hogy dioptriás lencsét választ egy szokványos szemüvegkeretbe. Ma már egyre inkább szélesedik a lehetőségek köre és elérhetőek a hagyományos napszemüvegek is dioptriás lencsével.

A választásnál fontos szempont, hogy minél nagyobb legyen a keret és takarja a szemeket, megvédve azokat a káros sugarak bejutásától.

Viselésével nemcsak divatot követhetünk, hanem megelőzhetjük az erős fénytől kialakuló folyamatos hunyorgást, amely fárasztja a szemet; és a könnyezést, amely megnehezíti a szabadtéri tevékenységeket. Sportolóknak további lehetőségeket fejlesztettek ki: olyan sportszemüvegek is elérhetőek, amelyek szintén dioptriás lencsével vannak ellátva. Ezek többségében fényre sötétedőek, de találkozhatunk olyannal is amely egyszínű.
A lencsék típusa – üveg vagy műanyag – és színe is választható. Elérhető a barna, sötétszürke, fekete, kék, piros, stb. színek különböző árnyalatai.

Már csak annyi a feladat, hogy a táskában mindig elérhető legyen a normál szemüvegünk is, hiszen például zárt térben sötét lencsével nem egyszerű a vásárlás.

Olcsó és kiváló minőségű dioptriás napszemüveget keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Éles látás napsütésben is

Lassan már általánossá és egyben divattá válik a dioptriás napszemüvegek használata hazánkban is. Azoknak, akiknek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük