Kezdőlap » Látnivalók » Miért híres Graumann Kínai Színháza?

Miért híres Graumann Kínai Színháza?

Graumann Kínai Színháza a világ talán leghíresebb filmszínháza, és egyértelműen a legjellegzetesebb is. A hollywoodi Boulward-on áll, ahol a sztárok kézlenyomatait őrzik. Pazar, kínai stílusú homlokzata a filmtörténet egyik időtlen darabja, amelyet megőriztek az épület 1927. évi átadása óta. A Kínai Színház ötlete Sid Graumann showman fejéből pattant ki. Korábban ugyanő építette az Egymillió Dolláros Színházat és az Egyiptomi Színházat, amelyek mindössze néhány háztömbnyire állnak a Kínai Színház helyétől, de mindig is ez utóbbit tekintette álmai megvalósulásának.

Ő maga tervezte a kínai pagodákra emlékeztető épületet, és a terveket Raymond Kennedy építész valósította meg. A színházhoz a “Walk of Fame” járdája vezet, amelyet több mint kétezer rézcsillag borít a szórakoztatóipar nagyjainak neveivel. Bronztetős bejáratát két masszív korallpiros oszlop szegélyezi és két 9 méter magas oroszlánszobor őrzi. A bejáratot két oldalról közrefogó gigantikus “Mennyei kutyát” Graumann egyenesen Kínából hozatta, a templomi csengőkkel, pagodákkal és más kínai dísztárgyakkal együtt. A színház belső tere ugyanolyan pazar és egzotikus, mint az épületkülső, és nemrégiben eredeti szépségét helyreállítva újították fel.

Graumann Kínai Színházának gyakori vendégei a hollywoodi hírességek: 1944 és 1946 között az volt az Oscar-díj átadásának helyszíne is. Azóta, hogy 1927. május 27-én megnyitották Cecel B. Demille The King of Kings című filmjével, a Graumann Kínai Színház mindig is számíthatott a mozirajongók érdeklődésére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük