Kezdőlap » Egészséges életmód » Miért hasznosak a sólámpák?

Miért hasznosak a sólámpák?

A különböző légúti – és bőrbetegségek számtalan embert kínoznak, a különböző allergiás panaszokról nem is beszélve. Rengetegféle gyógyszer, illetve gyógyászati javaslat használható ezen tünetek enyhítésére, azonban mind közül talán az egyik legkíméletesebb és legkényelmesebb a sólámpa használata. Az orvosok közöl is sokan javasolják allergiás panaszok enyhítésére, illetve légúti problémákra a sólámpa által keltett friss, sós levegőt.
A sólámpák szinte bármelyik szakboltban beszerezhetőek, az áruk sem tekinthető magasnak, emellett hosszútávon képesek hatni, egyetlen sólámpa ugyanis akár több évig is használható anélkül, hogy a hatásában bármiféle változás történne. A sólámpát régebben mécsessel vagy gyertyával melegítették, napjainkban elterjedtebb az elektromos változat.
A használata rendkívül egyszerű. Csak kapcsoljuk be a lámpa közepébe helyezett izzót, és hagyjuk, hogy a több rétegben rárakott só elkezdjen párologni. Így a levegő elkezd tisztulni, könnyebbé válik a légzés. A kiáramlott só negatív töltésű ionokat szabadít fel, ezek jó hatással vannak a légutakra, különböző idegi fájdalmakra, de akár egy nátha okozta légzési nehézség ellen is hatásosak, sőt, a reuma okozta kellemetlenségeket is képesek enyhíteni. A sólámpák ezen felül kedélyjavító hatással is rendelkeznek, oldják a feszültséget, és segítenek ellazulni.
Az egészségre való hatásuk mellett a sólámpák tetszetős dísztárgyak is. A színük önmagukban is kellemes, az izzó bekapcsolva azonban a belső megvilágítás hatására igazán hangulatos fényekkel tudják megtölteni a szobánkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük