Kezdőlap » Betegségek » Miért gombás a lábam?

Miért gombás a lábam?

A lábujjak között kezdődő gombás bőrbetegség gyakoriságát tekintve népbetegségként kezelhető. Nyáron, a strandon, víz mellett mezítláb járó emberek lábát látva néha elkeserítő, mennyire gyakori ez a megbetegedés. Egyes statisztikák szerint a lakosság 70-80 százalékát érinti.

Mivel a gombás megbetegedés általában makacs, kiújulásra hajlamos, gyógyítása hosszadalmas, sok türelmet, kitartást igényel, elsősorban a megelőzésre fordítsunk kellő figyelmet.
A bőrpárolgást akadályozó nejlonzoknik, nem szellőző lábbelik hosszan tartó viselete, kedvező feltételeket teremt a gombák megtelepedésére.
Fürdőkben csak gumipapucsban járjunk, hiszen a zuhanyzó rácsa, a nedves, nyirkos helyek kiváló gombaszaporító telepnek tekinthetők.

Minden fürdés után a lábat gondosan töröljük meg, a lábujjak közét pedig ajánlatos gombaellenes hintőporral beszórni, mielőtt harisnyát, zoknit húzunk. Közös lábbeli használatát felejtsük el, még alkalomszerűen is!
Ha a gombás betegséget megkaptuk, forduljunk bőrgyógyászhoz, hogy a lehetséges többféle gyógyszer közül az éppen leghatásosabbat felírhassa. A cipők, harisnyák, zoknik fertőtlenítése a visszafertőződés miatt feltétlenül szükséges.
Manapság remek krémeket találunk a gyógyszertár polcain, ezek tünetkezelésre hatékonyak, de az orvost ebben az esetben is ajánlatos felkeresni.
Házi praktikák közül csak párat emelnék ki, elsősorban a körömvirágot, mely krém állagban kapható, és gyulladáscsökkentő, bőrmegújító és gombaölő hatással rendelkezik. A levendulaolaj is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, ebből pár cseppet keverjünk natúr krémbe, vagy olívaolajjal, választhatjuk a természetes joghurtot is, a benne található gombaféle elpusztítja a lábgombát okozó gombafajtát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük