Kezdőlap » Fitnesz » Miért fontos a mozgás?

Miért fontos a mozgás?

Az egészségünk megőrzéséhez nem elég csak helyesen táplálkoznunk, bizony a mozgás sem árt. Sajnos napjainkban egyre kevesebben fordítanak időt a mozgásra, ezért életmódjuk elég mozgásszegény. A mozgás hiánya koszorúér betegségek kialakulásához, stroke – hoz és egyéb típusú megbetegedésekkel szintén összefüggésben hozható. Magas vérnyomás- és cukorbetegség. Sokan mondják, hogy nincs idejük vagy éppen anyagi okai vannak, hogy nem mozognak. Pedig a gyaloglás is megfelelő eszköz, hogy szép eredményt érjünk el.
Elég lenne heti 3-4 nap fél órás mozgás. Lift helyett választhatjuk például a lépcsőzést, ezzel is tudatosan törekedve a mozgásra. A rendszeres edzés vagy mozgás csökkenti a szívizomzat oxigénigényét, növeli a tüdő – és szív teljesítőképességét. Hozzájárul nagy mértékben a csontritkulás megelőzéséhez, karbantartásához. Erősíti az izmokat, javítja az egyensúlyérzéket. Tökéletes módja a stressz levezetésének. A mozgás növeli önbizalmunkat, pszichés állapotunkat. A rossz lelkiállapotot enyhítő szerepéről nem is beszélve. Gátolja a súlygyarapodást, tökéletes alakot elérve ezzel. Amikor edzünk sokkal könnyebben és mélyebben alszunk, reggel kipihentebben ébredünk. A rendszeres mozgás csökkenti a vérnyomást és vérzsír szintet. Csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát is. Enyhíti vagy meg is szünteti a puffadást.
A nyújtógyakorlatoktól rugalmasabbak lesznek izmaink, az aerob edzéstől pedig hosszabbak. A sport nincs életkorhoz kötve, ezért az idősebbek is bátran mozoghatnak. Kitűnő módja a fiatalság megőrzéséhez, az öregedési folyamatok lelassításához.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor és mennyit kell inni, ha edzünk?

Ha az edzést dehidratált állapotban kezdjük, akkor a teljesítményünk csökkenni fog. Fontos, hogy megelőzzük ezt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük