Kezdőlap » Családi élet » Miért fontos az ölelés?

Miért fontos az ölelés?

Minden embernek szüksége van szeretetre. Szeretet nélkül feszültek, rosszkedvűek , stresszesek leszünk, úgy érezzük, senkinek sem vagyunk fontosak és ezek lelkileg is megviselnek bennünket. A lelki problémákat testi tünetek is követik, hamarabb betegszünk meg , egészségünk megromlik.
Az érintésnek nagy szerepe van az életünkben, ezzel fejezzük ki a másik felé érzéseinket. A szeretet kimutatásának egyik formája az ölelés.
Az ölelés lehet szerelmes, baráti, bátorító vagy nyugtató, nem kellenek szavak, az érintés közvetíti mindazt amit érzünk.
Személyiségünk változó, bizonyos élethelyzetek kihozhatják belőlünk azt, hogy elzárkózzunk mindenfajta érzelem elől, nem fogadjuk, nem adjuk, nem közvetítjük azokat. Ez adódhat olyan helyzetekből, amikor megbántottak minket, sérülékenységünket egy kemény, rideg álarc mögé rejtve, próbáljuk megóvni magunkat az újabb sérüléstől. A külvilág felé egy határozott, kemény embert mutatunk, aki „ köszöni szépen” , de megvan anélkül, hogy szeretetet kapna vagy adna. A baj az, hogy egy idő után ez annyira beépülhet a személyiségünkbe, hogy mi magunk is el hisszük azt, hogy nincs szükségünk érzelmekre.
Az ölelés, párok esetében kialakíthat egy szoros köteléket. Növeli biztonságérzetünket, amikor érezzük a másikat, illatát, szívverését. Szerelmünket erősítjük minden apró érintéssel, ezért fontos, hogy ne csak akkor mutassuk ki érzelmeinket, amikor intim közelségben vagyunk, hanem mindig, amikor alkalmunk nyílik erre. Egy simogatás, egy mosoly, egy ölelés mindig jólesik.
Barátságban teljesen elfogadott megnyilvánulási forma, ha megöleljük egymást. Bátorítjuk, biztatjuk és biztosítjuk barátságunkról a másikat, éreztetjük, hogy számíthat ránk.
Merjük kimutatni az érzéseinket. Erősítsük ezzel emberi kapcsolatainkat. A szeretet az, ami mindenen át tud segíteni és megoldást találni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi a jó párkapcsolat titka?

Az ember alapvetően társas lény, még ha vannak is időszakok, amikor egyedül , társ nélkül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük