Kezdőlap » Egészséges életmód » Miért fontos az érintés?

Miért fontos az érintés?

Naponta hányszor öleljük meg a családtagjainkat? A párunkat, a gyerekeinket? A barátainkat? Lenn mit bepótolnunk? Íme pár ok, amiért nagyon is igyekezzünk fizikai kapcsolatot létesíteni a számunkra fontos személyekkel.
Az érintés a szeretetünk kifejezésének egyik legjobb módja. Ingyen van. Nem lehet az üzletek polcain pénzért beszerezni. Nem is kell, itt van bennünk, csak használni kell.
El sem hinnénk, hogy apró érintések mennyire pozitív hatással vannak az emberre. Mind lelki, mind élettani hatást tekintve. A legapróbb fizikai gesztus is képes beindítani a szervezetünkben az öngyógyító mechanizmusokat. Csodát tesz? Igen. Erőt és energiát ad? Természetesen. Ha azt érezzük, hogy szeretnek minket, az csak jót tehet velünk: javítja a közérzetünket, kapcsolatainkat, egészségünket.
Minden nő gyengédségre vágyik, amit legkönnyebben érintések által elégíthetünk ki. nem csak nőknek, de férfiaknak, gyerekeknek is szüksége van ezekre a pozitív impulzusokra. Bizonyították, hogy azok a gyerekek, akik egész kicsi koruktól fogva nap mint nap sok simogatást, érintést, ölelést kaptak, felnőttként egészségesebb, kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak lesznek. És az sem mindegy, hogy ők az érintést természetesnek veszik, eltanulják ezt a viselkedést, amit felnőttként ők maguk is alkalmazni fognak. Fizikai kontaktus nélkül a gyerekek agresszívvé válhatnak, és a saját gyermekeiket is képesek lesznek elhanyagolni.
Ne fukarkodjunk az érintésekkel, a gyengéd simogatásokkal, a masszírozással az év minden napján: ez a szeretet néma szava.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért különleges a bonsai törpefa?

Honnan ered a bonsai? Japán egyik jelképe, a bonsai kultúra közel 2500 éve alakult ki, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük