Kezdőlap » Egészséges életmód » Miért fontos a főtétel?

Miért fontos a főtétel?

Nagyon sok betegség kihalkítója, ha nem eszünk naponta főtételt. A minden napok gyorsasága miatt sokszor kihagyjuk az ebéd a főtétel fontosságét. Nem is vesszük észre mekkora hibát követünk el, csak amikor már görcsöl a gyomrunk vagy hasi fájdalmaknak nézünk elébe. Ne sajnáljuk az időt elkészíteni az ebédet akár mennyibe kerül is, mert egészségünk érdekében fontos szervezetünknek.

A gyors táplálkozás, emésztési zavarokat okozhat, majd idővel az orvosnál nem tudjuk kimagyarázni magunkat. Ha kihagyjuk és megelégszünk, kiegészítőkkel egy idő után úgy érezzük, nem tudunk igazán jóllakni és akkor éhesek maradunk, amikor már alig fér a gyomrunkba étel. Az első és leggyorsabb út az elhízáshoz. A főt ételeknek teljesen más a telítődése szervezetünkben. Helyre hozza az emésztési zavarokat és jobb közérzetet biztosít. Zöldségekből remek ebédet lehet készíteni és ráadásul rövid időn belül elkészül.

Rengeteg receptet találunk az interneten vagy a könyvesboltokban. Attól függ, milyen beállítottságúak vagyunk. Hogyan alakítottuk ki életstílusunkat és a lényeg, hogy milyen munkát végzünk. Már gyermekeinknek megtaníthatjuk az egészséges táplálkozást és a napi ötszöri étkezés fontosságát. Azt is melyik étkezés a legfontosabb és mit nem szabad naponta kihagyni. Nagy hangsúlyt kap a családi étkezés. Megbeszélhetjük a napi gondokat, problémákat vagy örömünket. Azonban erre a legtöbb embernek nincs módja a rengeteg munka miatt. Mert valamiből el kell tartani a családot és ez áldozattal jár.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük