Kezdőlap » Hobbi » Miért érdemes olvasni?

Miért érdemes olvasni?

Az olvasás hasznos. Nemcsak szórakoztat, de műveltebbé, tájékozottabbá is válhatunk tőle. Egy-egy hosszú autó-, busz- vagy vonatúton például nincs is jobb időtöltés, mint egy jó könyv, amelynek társaságában szinte repül az idő. De ha elalvás előtt olvasunk, könnyebben álomba szenderülünk, szabadidőnkben pedig egyszerűen kikapcsol.

Olvasni jó. Mindenki tapasztalt már olyat, hogy belelendült egy könyv olvasásába, és amikor muszáj lett volna, akkor is csak nagy nehézségek árán tudta levenni a szemét a betűfolyamról. Olvasás közben egy teljesen másik világba kerülünk, sokszor egy teljesen más ember bőrébe. A jó könyv elvisz egy hosszú, végtelen utazásra, olyanok lehetünk, amilyenek lenni szerettünk volna. Lehetünk gazdag kereskedők, kalandorok, sorozatgyilkosok, világutazók – ki-ki ízlése szerint. Emellett sok érdekességet megtudhatunk a világról is, tájékozódhatunk, kiszélesíthetjük látókörünket.

Az olvasás az elménket is élénkíti, sokszor van szükség arra, hogy a képkockák tökéletes összeállásához megmozgassuk kicsit elfáradt agytekervényeinket: gondolkodóba ejt, próbára teszi képzelőerőnket. Kivel ne fordult volna még elő, hogy olvasás közben szinte hallotta megelevenedni maga körül a könyvben leírt világot, hevesebben vert a szíve egy-egy izgalmas résznél, és amikor hirtelen valaki kizökkentette ebből a képzeletbeli világból, szinte riadtan zuhant vissza a valóságba? A jó olvasás tehát egy kellemes utazás egy általunk választott világba, ami emellett kikapcsol, gondolkodásra késztet, szórakoztat és pihentet is egyidejűleg. Olvassunk minél többet, hiszen felfrissíti a szellemet és a lelket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük