Kezdőlap » Látnivalók » Miért érdemes ellátogatni a Fortaleza Ozamába?

Miért érdemes ellátogatni a Fortaleza Ozamába?

A Fortaleza Ozama az amerikai kontinens legrégibb és talán legérdekesebb múltú erődje. Az elmúlt ötszáz évben jelentős expedíciók indultak útnak 1522-ben kiépített kikötőjéből.

Az erődöt Frey Nicolás de Ovando, Hispaniola (a mai Haiti és a Dominikai Köztársaság közös szigetének a neve) kormányzója építtette, eredetileg azért, hogy megvédje Santo Domingo városát a kalózok és a kalózhajók támadásától, ám később, az évtizedek során inkább felfedező utak és expedíciók kiindulópontjaként szolgált. Itt állomásozott például Hernán Cortés, amikor Mexikóba tartott, Diego Velásquez pedig innen indult Kubába.

A Fortaleza Ozama stratégiai helyen, a névadó Ozama folyó Karib-tengerbe ömlő deltájának a partján épült. Az Ozama a Dominikai Köztársaság száznyolc folyója közül a legfontosabb. Az erőd a XV. században, Gonzalo Fernandez de Oviedo irányítása alatt élte fénykorát. Fernandezt a spanyolok bízták meg az erőd irányításával, és huszonöt évig volt a parancsnoka, mindvégig komolyan véve a küldetését. A legenda szerint halála pillanatában is az itteni börtön kulcsait szorongatta, alig tudták lefejteni róluk az ujjait. Szobrát az erőd bejáratánál állították fel.

A nagy múltú együttes nemcsak építészeti teljesítménynek, hanem erődnek is nagyszerű: soha senkinek sem sikerült bevennie. Napjainkban már nem katonai, hanem turisztikai célokat szolgál – látogatói megcsodálhatják a Tiszteletadás tornyát, amelyet a Spanyolországból Santo Domingóba hajózó, az amerikai kontinens gyarmatosítására törekvő konkvisztádorok tiszteletére építettek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük