Kezdőlap » Nyaralás » Miért éppen Saint Tropez?

Miért éppen Saint Tropez?

Elragadó türkizkék tenger, festői partvonal, lankás dombok, fenyő- és tölgyfák sora, aranyszínű homokos tengerpart. St. Tropez- a divatos üdülőváros Dél-Franciaországban, kötelező ünnepek helyszíne, és a nemzetközi sztárok nyaralóhelye.

A környéken számos villa szolgál a hírességek lakhelyéül, de a bankárok és üzletemberek is ide jönnek pihenni. Sétán során könnyen belebotlunk pár hírességbe: Naomi Campbell, George Armani vagy Kate Moss is szívesen időzött itt, az egyik legnagyobb francia díva, Catherine Deneuve is gyakorta járt itt.

Az elbűvölő St. Tropez nem volt mindig ilyen híres. A 19. században az álmos halászfalu nem is álmodott arról, hogy majdan a gazdagok és híresek kedvelt célpontja lesz. A történet szerint Paul Signac nagyon szerette a tengert , és jachtján számos utazást tett, Így fedezte fel ezt a helyet 1920-ban, és ekkor vásárolta meg házát a La Hune vár lábánál. Kortársai gyakran látogatták meg otthonában, mint Henri Matisse, Henri Cross, André Derain vagy Pierre Bonnand. Fokozatosan St. Tropez lett a francia festészet melegágya, és a művészek sokszor adományozták munkáikat a szeretett városnak. Ezek közül néhány látható ma is a gyönyörű Museum of Modern Art L’Annonciade művei között.

A múzeum szomszédságában a város helyet adott egy másik különleges múzeumnak is, a Maison des Papillons múzeumnak. A kanyargós, labirintusi elrendeződésű utcákon nem könnyű megtalálni, érdemes megkérdezni pár helyi lakost, szívélyesen útbaigazítanak.
A múzeumban közel 20 ezer pillangót találunk, a legtöbb elképesztő formában, és színekben pompázik. Ez az egyik leggazdagabb gyűjtemény Európában. Az első szobát az egzotikus lepkéknek szánták, találunk itt Afrikából, Óceániából és Dél-Amerikából is. A második emeleten az Európai pillangók kápráztatnak el bennünket. Általában felhívják a látogatók figyelmét, hogy tilos fotózni, de rafináltan azért kattinthatunk néhányat.

A „La Tarte Tropezienne” tökéletesen alkalmas egy pihentető kávézásra, és ha szerencsénk van, a tulajdonos maga meséli el, hogy a szeszélyes Brigitte Bardot is törzsvendége volt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi Mallorca legszebb épülete?

Aki már járt Mallorca szigetén és látta Palma város katedrálisát, az soha nem felejti el …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük