Kezdőlap » Fogyókúra » Miért éppen a lúgosító fogyókúra?

Miért éppen a lúgosító fogyókúra?

Szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen szerep jut testünk lúgos-savas bázisának megtartásához. Az úgynevezett nyugati étrend nem éppen barátságos testünkhöz, legfőképp savat okozó ételeket eszünk, amelyek sejtkárosító hatását akár saját bőrünkön is megtapasztalhatjuk, a savas bőr rugalmatlan, színe szürkés, élettelen, és igen gyakran száraz.
Bizonyos ételekhez a gyomornak savakra van szükség a tökéletes feldolgozáshoz, ilyenek például a húsfélék, fehérjék. Más ételekhez,mint például a burgonya szervezetbe való juttatásához lúgokat használ.
Ha a szervezet savbázis egyensúly felborul, és szervezetünk savassá válik, akkor szöveteink károsodnak, csontjaink stabil kötései felbomlanak, a csont lággyá válik. Nem árt tudni azt sem, hogy a savas szervezet a mérgeket a zsírszövetekben tárolja, ezáltal meggátolja a fogyást, sőt, újabb zsírsejtek alakulnak ki, mert emésztésünk lelassul, és testünk valahol kénytelen tárolni a felhalmozott, de fel nem használt táplálékot.

A megoldás a lúgosítás. A lúgosítás hatására a szervezet elkezdi elbontani a zsírraktárakat, meggátolja a zsírsejtek keletkezését, a szervezet egyre több oxigént képes elégetni, ami felgyorsítja az anyagcserét.
A lúgos ételek mellett azért bátran ehetünk tejterméket, húsféléket, csak igyekezzünk önmagukban fogyasztani, több óra elteltével ne is együnk mást, illetve az adagok ne legyenek túlzóak.
Elsősorban fogyasszunk sok folyadékot, mert a víz kiválasztó-elem, általa könnyebben eltávoznak a toxikus, kellemetlen és káros anyagok.
Lehetőleg kerüljük a cukrozott italokat, az alkoholt, és sajnos vagy sem, de a tea és a kávé is savas hatású.
Természetes óvatosan bánjunk a bevitt zsírtartalommal, a cukorral, és a tartósítószerek fogyasztásával.
A stressz is jelentős mértékben toxin és savképző, de ezt gyakran nem tudjuk elkerülni.
Kiváló hatása van a gyümölcsök és zöldségek fogyasztásának, bátran fogyasszunk citrusféléket, az egyik legjobb lúgosító, illetve zöldségek közül az uborka, zeller, kel, és a brokkoli.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen fogyókúrás tévhiteket ismerünk?

A diéta önmagában az egészséges élet része, kis mértékű alkalmazása megtisztítja a szervezetet, aktívabbá, energetikusabbá …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük