Kezdőlap » Egészséges életmód » Miért előnyös a dioptriás napszemüveg használata?

Miért előnyös a dioptriás napszemüveg használata?

Szemünket folyamatosan védeni kell. Vagy az allergia tüneteitől a sok olvasástól vagy sportolás közben. A felpattanó kavicsok nagy fájdalmat okoznak kerékpározásnál és ráadásul elég sokáig tart hatása. Futás vagy kirándulás alatt az elmozdult kontaktlencse szintén kellemetlen és akkor, ott nehéz helyre állítani. Ezért van szükség olyan módszerre, ami biztonságos, javítja a szem károsodásának hátrányait és a viselése is megnyugtató. A dioptriás napszemüveget pont erre a célra találták fel. Télen, nyáron, rossz időben, napsütésben folyamatosan használható.

Különböző keretekkel lehet megvásárolni, különböző dioptriával az üveget. Attól függ mennyire romlott a látás. A tükrözésmentes felület a nap, forró sugarait tartja távol és a látást így folyamatosan növeli. Lehet választani műanyag vagy üveg lencsét, de olyan is akad, amit csak rácsatol, vagy mágneses hatásával ráilleszt a saját dioptriás szemüvegére.

Praktikus, mert levehető és a keret árát megtakarította. Sima vagy színes lencse védheti a szemét csupán egy kis szuvenír a sok jó választásból. Biztosítja az autóvezetés közbeni kényelmes haladást, mert a nap nem károsítja látását a dioptriás napszemüveg elnyeli a sugarakat. Azonban, ha bemegy, agy áruházba emelje fel a szemüveg lencséjét és a sima üvegen keresztül nézelődjön, mert a színes üveg sötétít a látnivalókon. Talán ez az egyetlen hátránya. Gyerek, felnőtt egyaránt használhatja. Már az interneten is meg lehet rendelni pénztárcájához megfelelő árban. A kontaktlencse vagy a sima szemüvegtől kialakult hunyorgást, ide-oda hajolgatást a jobb látási viszonyok eléréséhez, bizony elhagyhatja. A dioptriás napszemüveg nyugtatóan hat a látásra, nem mozdul el mozgás hatására és a teljes kép látványa lenyűgöző hatást kelt viselése közben. Kiemeli az arcot és a másik nemtől kapott bókok önbizalmat adnak személyiségének.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük