Kezdőlap » Divat és szépség » Miért alakul ki a narancsbőr és mit lehet tenni ellene?

Miért alakul ki a narancsbőr és mit lehet tenni ellene?

Mindegy, hogy valaki fiatal vagy öreg, vékony vagy telt, a narancsbőr bárkin előfordulhat. Megjelenhet a lábon, a fenéken, a hason, esetleg a karon, és nem szabad azt hinni, hogy csak a változókorban lévőket vagy a teltkarcsú hölgyeket, vagy férfiakat érinti ez a kellemetlen probléma. A cellulitis kialakulását a kötőszöveteinkben található zsírsejtek száma határozza meg, amely akár genetikailag is kialakulhat.
Általában több tényezőre vezethető vissza a kialakulása a genetikai okokon kívül a legfőbb ok a helytelen táplálkozás. Ha valaki nem egészségesen táplálkozik, annak a szervezetében igencsak sok méreganyag halmozódhat fel, és ez a sok méreganyag nagyon szeret, jó hosszú időre megtapadni a zsírszöveteinkben, ezáltal kialakul a narancsbőr. A salakanyagok lerakódása hormonális problémákat is okozhat, de a mozgás hiányos életmód is nagy szerepet játszik a cellulitisben. Ez azért probléma, mert a felgyülemlett méreganyagok kizárólag csak a nyirokrendszeren keresztül tudnak távozni a szervezetünkből. A nyirokrendszer a vérkeringéssel ellentétben melyet a szív működtet ennek nincs „pumpája” így nem tud önállóan távozni a szervezetből. A nyirokrendszer az izmokkal van összefüggésben, ezért kiemelkedően fontos a rendszeres mozgás, mert így tudnak a salakanyagok megfelelően távozni a testből.
Ez egy igencsak modern kori „betegség” ezáltal férfiakon és nőkön is egyaránt megjelenhet. Viszont míg a nők zsírszövetei párhuzamosan helyezkednek el, addig a férfiak zsírszövetei hálósan, ez magyarázza azt, hogy a hölgyek körében sokkal több az efféle kellemetlenség.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük