Kezdőlap » Ünnepek » Mi is a karácsony?

Mi is a karácsony?

A karácsony minden év decemberének három legszebb napja Magyarországon. Mint közismert december 24-től egészen december 26-ig ünnepeljük. Ilyenkor a szerető családok összegyűlnek és mindenféle ajándékkal kedveskednek egymásnak. Bibliai értelemben véve a december 24. a Jézus Krisztus megszületésének dátuma.
A karácsonynak vannak hagyományai is mint kinézetben mint ételek szempontjából. Ilyenek például a karácsonyfa állítás amit szép díszekkel szoktak ékesíteni, a különböző színes vagy kevésbé színes égők például a karácsonyfán vagy a tető alatt vagy ki hová szereti tenni különböző, a karácsonyhoz kötődő díszeit. Ételek szempontjából hagyománynak számít a sült hal a pulykasült a székely káposzta és még sorolhatnánk. Az angyalka és a gömb alakú díszek is fontos motívumai eme ünnepnek. És persze a karácsonyfa tetején lévő csillag is. Az ünnepet megelőzően négy héttel veszi kezdetét az Advent. Ez is fontos része a karácsonynak. Ilyenkor általában egy koszorút szoktunk készíteni négy gyertyával. Ebből a négy gyertyából minden hét vasárnapján egyet meggyújtunk így szemléltetve a karácsony, és a kis Jézus születésének közeledtét.
A kisebb és/vagy nagyobb gyerekek még adventi naptárt is szoktak kapni melyben a hónap minden napján egy kis darab csokoládé örvendezteti meg őket. De ami már-már hozzá tartozik az ünnephez a Dennis a komisz karácsonya című film. És végül de nem utolsó sorban ami az egész ünnep legfontosabb mondanivalója, hogy a karácsony a szeretet ünnepe. Hát erről is szól ez az év legszebb ünnepe. Ezúton kívánok előre is minden embernek Kellemes Ünnepeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük