Kezdőlap » Ünnepek » Mi is a karácsony?

Mi is a karácsony?

A karácsony minden év decemberének három legszebb napja Magyarországon. Mint közismert december 24-től egészen december 26-ig ünnepeljük. Ilyenkor a szerető családok összegyűlnek és mindenféle ajándékkal kedveskednek egymásnak. Bibliai értelemben véve a december 24. a Jézus Krisztus megszületésének dátuma. A karácsonynak vannak hagyományai is mint kinézetben mint ételek szempontjából. Ilyenek például a karácsonyfa állítás amit szép díszekkel szoktak ékesíteni, a különböző színes vagy kevésbé színes égők például a karácsonyfán vagy a tető alatt vagy ki hová szereti tenni különböző, a karácsonyhoz kötődő díszeit. Ételek szempontjából hagyománynak számít a sült hal a pulykasült a székely káposzta és még sorolhatnánk. Az angyalka és a ...

A karácsony minden év decemberének három legszebb napja Magyarországon. Mint közismert december 24-től egészen december 26-ig ünnepeljük. Ilyenkor a szerető családok összegyűlnek és mindenféle ajándékkal kedveskednek egymásnak. Bibliai értelemben véve a december 24. a Jézus Krisztus megszületésének dátuma.
A karácsonynak vannak hagyományai is mint kinézetben mint ételek szempontjából. Ilyenek például a karácsonyfa állítás amit szép díszekkel szoktak ékesíteni, a különböző színes vagy kevésbé színes égők például a karácsonyfán vagy a tető alatt vagy ki hová szereti tenni különböző, a karácsonyhoz kötődő díszeit. Ételek szempontjából hagyománynak számít a sült hal a pulykasült a székely káposzta és még sorolhatnánk. Az angyalka és a gömb alakú díszek is fontos motívumai eme ünnepnek. És persze a karácsonyfa tetején lévő csillag is. Az ünnepet megelőzően négy héttel veszi kezdetét az Advent. Ez is fontos része a karácsonynak. Ilyenkor általában egy koszorút szoktunk készíteni négy gyertyával. Ebből a négy gyertyából minden hét vasárnapján egyet meggyújtunk így szemléltetve a karácsony, és a kis Jézus születésének közeledtét.
A kisebb és/vagy nagyobb gyerekek még adventi naptárt is szoktak kapni melyben a hónap minden napján egy kis darab csokoládé örvendezteti meg őket. De ami már-már hozzá tartozik az ünnephez a Dennis a komisz karácsonya című film. És végül de nem utolsó sorban ami az egész ünnep legfontosabb mondanivalója, hogy a karácsony a szeretet ünnepe. Hát erről is szól ez az év legszebb ünnepe. Ezúton kívánok előre is minden embernek Kellemes Ünnepeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van böjt húsvét előtt?

Mély vallású keresztény emberek körében igen elterjedt, hogy húsvét előtt negyven nappal böjtölni kezdenek, Krisztus ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.