Kezdőlap » Betegségek » Mi is az a pánikbetegség?

Mi is az a pánikbetegség?

XXI. századunk nagy problémája, hogy állandóan rohanunk, soha, semmire nincs időnk, idegeskedünk a munkánk miatt, a fizetésünk miatt, a csekkjeink miatt, a gyerek miatt és a többi, lehetne még a végtelenségig sorolni. Ezek természetesen kihatnak az egészségünkre is és lassan, de biztosan népbetegséggé válik a pánikbetegség, ami pár évtizeddel ezelőtt szinte még ismeretlen volt a köznép számára.

A pánikbetegség nincs a korra tekintettel, ugyanúgy érinthet tizenéveseket, mint középkorúakat, ugyanúgy férfiakat, mint nőket. Sokaknál társul egy idő után ez hipohonderséggel, hiszen a páciens olyan tüneteket produkál, amelyekkel orvoshoz siet. Természetesen minduntalan kiderül, hogy nincs semmi baja az embernek, megnyugtatják, azonban van, hogy pár hét se telik el és jönnek a következő panaszok.

A tünetek száma és fajtája annyi, mint égen a csillag, mégis a legjellegzetesebbek a fulladás érzés, a mellkas szorítás, a torokszorítás, a zsibbadó végtagok. Így leírva nem tűnik vészesnek, azonban átélni ezeket egyik pillanatról a másikra elég gyorsan halálfélelmet vált ki. A pánikbetegségnek is vannak fokozatai, kezdve onnan, hogy valaki néha, bizonyos helyzetekben produkálja a tüneteket addig, hogy már az utcára sem képes kimenni.

Abban az esetben, hogy már a mindennapi életünket, megszokott cselekvéseinket befolyásolják a tünetek, mindenféleképpen keressünk fel egy orvost. Nem lehet halogatni, szinte soha nem múlik el magától ez a betegség. Általában inkább rosszabbodnak a tünetek és nem javulnak.

Ha magunkon tapasztalunk hasonló tüneteket és vizsgálatok bizonyították, hogy nincs szervi bajunk, akkor forduljunk minél előbb szakemberhez, mert minél előbb elkezdjük a kezelést, annál hatékonyabban és könnyebben gyógyítható.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi az a fejkosz?

Fejlett világunkban, a XXI. században már igen kevesen hallanak szerencsére erről a betegségről itt Magyarországon, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük