Kezdőlap » Betegségek » Mi az oka a rendellenes hajhullásnak?

Mi az oka a rendellenes hajhullásnak?

A hajhullás teljesen normális folyamat, tavasszal és ősszel felerősödhet. Az elhalt hajhagymák helyett, új hajszálak épülnek és így a hajváltás folyamata egy természetes biológiai folyamat.
Problémáról, rendellenességről akkor beszélünk, ha a hajhullás abnormális mértékeket mutat, folyamata hosszú időn keresztül fennáll és idővel már látható jeleit is észre vesszük. ( pl. kopaszodás)
A hajhullásnak több oka lehet.
Az egyik leggyakoribb okok között szerepel a hormonális eredetű hajhullás, amely általában a középkorú nők és férfiak esetében fordul elő, amikor a haj fokozatosan ritkulni kezd, férfiak esetében homloknál és a halántéknál kezdődik, úgy halad a fejtető irányában. Nők esetében a fejtetőn jelentkezik, idővel láthatóvá válik a fejbőr.
Nőknél, terhesség és gyermekszülés okozhat időszakosan erőteljesebb hajhullást, de ez normális esetben, ahogyan a hormonháztartás rendeződik, elmúlik.
A hormonális okon kívül, hajhullást okozhat még erősen stresszes állapot, kimerültség. Valamilyen gócos megbetegedéstől , gyulladástól is hullhat a hajunk. Endokrin eltérés ( belső elválasztású mirigy működése ) vagy gyógyszermérgezés is okozhatja.
Érdemes felkeresnünk bőrgyógyászt, aki meg állapíthatja a hajhullásunk okát, fény derülhet valamilyen gombás fertőzésre is.
Hajhagymánk mikroszkopikus megvizsgálásával megtalálhatjuk a probléma forrását.
Számos készítmény kapható, amivel erősíthetjük hajhagymáikat, ezáltal meg állíthatjuk a hajhullást. Kapszulák, hajolajok, hajszeszek. Speciális, orvosi esetben a szakember segíthet a probléma megoldásában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük