Kezdőlap » Mobil és tablet » Mi az a Firefox OS?

Mi az a Firefox OS?

Az emberek, főként a fiatalok többsége ma már rendelkezik okostelefonnal, megkerülhetetlen eszköze a mindennapjainknak, mivel kibővített funkcióival jelentősen megkönnyíti mindennapi életünket. Egyre több fókusz kerül arra is, hogy ezek a telefonok, illetve a tabletek milyen operációs rendszer alatt működnek, melyek azok, ahol még van lehetőség arra, hogy a kezelést egyszerűbbé, a felhasználói élményt pedig jobbá tegyük. A legújabb operációs rendszer a Mozilla Corporation által kifejlesztett Firefox OS.

A Firefox OS egy Linuxon alapuló, nyílt forráskódú operációs rendszer, amely hosszú távon majd a legismertebb mobil operációs rendszerek, mint például az Android, az Apple iOS vagy éppen a Microsoft Windows Phone riválisa lehet. Különlegessége, hogy ez az első olyan mobil operációs rendszer, amelyik teljes egészében webes technológiát használ, így fokozva a felhasználói élményt. Idén áprilisban hozták piacra az első Firefox OS-t futtató mobiltelefont, először spanyol nyelvterületen, Kolumbiában, Venezuelában és Spanyolországban. A Mozilla óvatosan készül meghódítani a világot, nem ront ajtóstól a házba, igyekszik figyelni a piac felvevőképességét. A fentebb említett három országban sikeres volt a Firefox OS bevezetése, így 2013 második felére megcélozták Brazíliát és három másik latin-amerikai országot is.

Természetesen a Mozilla nem szeretne megmaradni a dél-és közép-amerikai piacnál, Európában is szeretné kiterjeszteni a hálózatát. Nagy fába vágják a fejszéjüket, ugyanis tervbe vették Németország meghódítását is, és az első európai tapasztalatok alapján az emberek kíváncsiak és érdeklődőek, készek arra, hogy kipróbáljanak valami újdonságot, amit addig még nem ismertek. Természetesen a kelet-és közép-európai régió, valamint a balkáni országok sem maradhatnak ki, már Magyarországon is elérhető a Mozilla új operációs rendszere mindenki számára, aki szeretne valami újat, valami addig ismeretlent tesztelni, kipróbálni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sony Xperia SP C5303

Az Xperia SP C5303 a Sony egyik készüléke. Kialakítása alapján érintőképernyős,okostelefonról beszélhetünk. A SIM kártya …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük