Kezdőlap » Betegségek » Mi az az aranyér?

Mi az az aranyér?

Életük során öregek és fiatalok is találkozhatnak ezzel a problémával, azonban a valós számukat nem tudhatjuk. Ennek az az oka, hogy az átlag emberek szégyenlik ezt a betegséget és nem fordulnak orvoshoz vele ha nem muszáj.

A vastagbél környékét sűrű érhálózat futja be, amelyek fala meggyengülhet idővel és így egy helyben pang a vér, kitágul az ér. Ez az aranyér. Az aranyér lehet belső vagy külső: a belső aranyeret nem tudjuk kitapintani kívülről, nincs látható nyoma. A panaszok azonban mindenféleképpen megmutatják, hogyha ott van: fájdalom, viszketés, esetleg némi vérzés jelentkezhet. A külső aranyérnek is ezek a panaszai, azonban ebben az esetben az ér kifelé, a végbélnyíláson kívülre türemkedik, aminek következtében fizikailag jól kitapintható az aranyér. Ez lehet kisebb, vagy nagyobb, az életminőséget negatívan befolyásoló. Sok esetben nem csak ülő helyzetben vagy székeléskor jelentkezik a fájdalom, súlyos helyzeteknél az élet minden pillanatában érezni lehet.

Enyhébb tünetek esetén elegendő lehet a patikákban kapható vény nélküli kúpok és kenőcsök némelyike, ezeket bárki használhatja és a kisebb panaszokat remekül kezelik, eltüntetik. Természetesen az interneten még számos praktikát találhatunk, hogy jobban legyünk, ezeket is bevethetjük, ilyen például a meleg ülőfürdő.

Súlyosabb helyzetben azonban már semmiféleképpen ne kísérletezzünk az otthoni módszerekkel, inkább forduljunk szakorvoshoz. Ez a betegség nem múlik el magától, orvosi segítség szükséges a megfelelő kezeléshez. A mai orvostudomány és felszerelések lehetővé teszik azt, hogy az aranyeret véglegesen el lehessen tüntetni hosszadalmas kórházi kezelés és műtét nélkül, így nincs értelme szenvedni és halogatni a dolgot, minél előbb megyünk szakemberhez annál előbb lehetünk jobban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük