Kezdőlap » Látnivalók » Mi az a Csillagok Lánya? – Shenandoah völgy

Mi az a Csillagok Lánya? – Shenandoah völgy

Az Amerikai indiánok által Shenandoah (Csillagok Lány) névvel illetett folyó nem tartozik a legnagyobbak közzé a világon, ám a völgy, ahol a vízi út vezet, csodálatos, és gazdag történeti múlttal rendelkezik.
A Shenandoah a nagy Appalache-völgy része; hossza mintegy 240 kilométer, nyugaton az Allegheny- és a Shenandoah- hegység határolja, keleten a Kék-hegység, Virginia nyugati szegélye mentén. A Shenandoaht valójában két folyó, az Északi elágazás és a Déli elágazás alkotja; északkeleti irányban folyik a két ág, a völgy mentén és a Massanutten-hegység nagy, csónak alakú gerincének két oldalán. Front Rolyal városnál találkozik a két folyó, és már egy mederben teszi meg a rövid utat a határvonalon át Nyugat-Virginiába, majd Harpers Ferrynél ömlik a Potomac folyóba.
Itt nézett le a ma már Jefferson néven ismert Magaslatról az Egyesült Államok még leendő elnöke, Thomas Jefferson, és meglátta a helyet, ahol a két folyó sodró erejét a Kék-hegység áttörésénél egyesítette. A széthasított sziklák a hegyek és a rohanó vízfolyam láttán meg állapította, hogy “érdemes átkelni ezért az Atlanti-óceánon”.
A táj alig változott azóta, messzebbre délen, a Kék-hegység magaslatairól lélegzetelállító látvány nyílik a Luray- vagy Page völgyön keresztül a Shenandoah Déli elágazásának lassú mozgású Hurokkanyaraira Front Royal-tól délre paradicsomi szépségű a táj. A George Wasshington Nemzeti Erdő vízpartig lehúzódó fáival ám hagyományosan a Front Royalhoz kígyóként tekergő Északi elágazást tartják a Shenandoahnak, a híres tengeri matrózmunkadal “Hömpölygő folyamának”

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük