Kezdőlap » Családi élet » Mi a normális a házaséletben

Mi a normális a házaséletben

Nemi életet nem csupán a szaporodás érdekében élünk. Számoljunk csak kicsit. Például egy három gyermekes házaspár házasélete során milyen elenyészően kicsi a nemi érintkezésüknek a száma, amelyek a gyermeknemzést szolgálták. A szexuális vágy kielégítése az embert kiegyensúlyozottá, felszabadulttá teszi. A házaséletnek fontos alkotóeleme ezért a testi szerelem, a szexuális öröm. A történelem folyamán a szexuális magatartás divatja koronként változott.

Az ókori Görögországban olyan szerelmi helyzetek voltak szokásban, amelyeket ma már alig ismerünk. A Káma Szútra, ez a közel kétezer éves hindu szerelmi könyv olyan szeretkezési variációkat ír le, amelyek ma talán szokatlannak tűnnek. Orvosi és pszichológiai szempontból azt kell mondani, hogy minden megengedhető, normális és természetes a nemi életben, ami egymásnak örömet okoz, egymás szerelmi igényeit kielégíti, de nem engedhető meg az, ami a másiknak fájdalmat okoz, ami nem a szerelmi gyengédség természetes kifejezése, a másik fél testi, szellemi károsodását okozza, vagy ellenszenvet vált ki belőle.

A boldog házastársak között a szerelmi játék során nem lehet a kéz és a száj használatának határt szabni, vagy a test egyes részeit a játékból kirekeszteni. Nem azok győznek a testük fölött, akik nemi ösztöneikkel küszködnek, hanem azok, akik tudnak nemiségükkel örömteli módon élni. Ezért hát, ha a társunk és a magunk élvezete közös megegyezésen alapul, mindenképpen érdemes és kell is új dolgokat kipróbálni. Legyünk bátrak és szerezzünk örömöt magunknak és a házastársunknak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük