Kezdőlap » Hotel » Mexikó egyik legnagyobb állama, Puebla

Mexikó egyik legnagyobb állama, Puebla

Puebla állam Mexió közép-keleti részén található, a fővárostól, Mexikóvárostól keletre, érdekessége, hogy nincs tengerpartja. Az államban leginkább a hegyes vidék jellemző, valamint a nagyszámú lakosság, hiszen 10 évvel ezelőtt 5 milliós lakossága volt.

Puebla államban a két legnagyobb város Puebla, és Tehuacan. Az állam felosztása a következő, összesen 7 nagyobb régió, valamint 217 község található benne, ez az állam az országban az 5. legnépesebbnek számít. Puebla területén több egyetem is található, ez is mutatja, hogy a terület is rendkívül fejlett, és emellett egy nemzetközi repteret is magáénak tudhat.

Puebla város egy magasan fekvő völgyben található, egykoron ez a város volt az egész ország központja. A város tipikusan gyarmat városi megjelenéssel rendelkezik, és több spanyol vonás is megtalálható benne, hiszen ők tervezték annak idején. Puebla városa már régóta kiemelkedő városnak számít Mexikóban, elsősorban egyedi szépsége és fejlettsége miatt kedvelik annyian. Annak ellenére, hogy az utóbbi időkben az iparosodás nagy jelentőségűvé vált ezen a területen, mégis megmaradtak a régi városrészek építészeti szépségei. Amennyiben nem csupán a fürdőzésre, és pihenésre, hanem városnézésre, kellemes időjárásra vagy barátságos helyre szeretnénk menni kikapcsolódni, ez a hely tökéletes választás lesz számunkra. Puerta helyi konyháját pedig semmiképp sem hagyhatjuk ki, hiszen ínycsiklandó ételek sokaságát kóstolhatjuk meg, a mexikói konyha minden különlegességével.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A legfényesebb hajótársaság

A Crystal hajótársaság legnagyobb hajója a Crystal Serenity, amelyen egyszerre több mint ezer vendéget tudnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük